Expositie in bibliotheek Dinteloord

DINTELOORD – In de bibliotheek van Dinteloord is t/m vrijdag 22 juli een expositie te zien met poppen van Wilhelmien Zorgdrager en schilderijen van Loe Dekker.

Laatstgenoemde komt oorspronkelijk uit Rotterdam, maar woont in Dinteloord en begon in 2006 met schilderen, waaraan hij sindsdien veel tijd besteedt. Zijn voorkeur gaat uit naar kleurrijke, realistische schilderijen. ,,Kleur is voor mij heel belangrijk, ik stop er dan ook veel tijd in om de juiste balans te krijgen,’’ zegt Dekker. Zijn expositie in de bieb heeft hij dan ook als thema ‘kleur harmonie’ meegegeven.

Wilhelmien Zorgdrager komt uit Heijningen. Kleien is al 25 jaar een grote hobby van haar, van daaruit is zij ook poppen gaan maken, waaronder trollen, kabouters en dergelijke, maar ook abstracte figuren. Momenteel legt zij zich toe op kleine fantasiepoppetjes met kanten kleertjes. ,,Ik maak met heel veel plezier alles helemaal zelf. Het geeft mij ontspanning en nieuwe energie als een popje af is. Het is heerlijk zo creatief bezig te zijn’’, aldus Zorgdrager.