Expositie Fotoclub Steenbergen

STEENBERGEN – De aula van de Gummarusschool is dit weekeinde weer het domein van Fotoclub Steenbergen. De jaarlijkse expositie van de vereniging trok gisteren al de nodige belangstelling en is ook vandaag, zondag 12 april, nog van 11.00 tot 17.00 uur te bewonderen. Er zijn zo’n 120 foto’s en zeven audiovisuele producties te bezichtigen, die de leden het afgelopen jaar hebben gemaakt.

De opzet is wel iets gewijzigd ten opzichte van voorgaande exposities. De foto’s worden niet meer van tevoren beoordeeld door een vakjury, zodat de bezoekers objectiever hun keuze kunnen maken, ‘ongehinderd’ door bordjes bij winnende foto’s, zoals voorheen het geval was.

De kinderjury, dit keer gevormd door vijf leerlingen uit de hoogste groepen van basisschool Maria Regina, en de publieksjury blijven dus wel bestaan. En pas ná de tentoonstelling laat een vakfotograaf zijn geoefende oog over de getoonde werken gaan.

Ook de ‘rode draad’-foto’s zijn komen te vervallen, hiervoor in de plaats is gekozen voor één thema, te weten ‘Blik’.

De audiovisuele producties betreffen onder meer een ballonvaart in Turkije en de ‘bizarre leegte van de A4’.

De toegang tot de 38ste expositie van Fotoclub Steenbergen is gratis. Voor nadere informatie: www.fotoclubsteenbergen.nl

Foto Mark Koenraadt©KijkopSteenbergen.nl