Exploitatie Cromwiel komt in vreemde handen

STEENBERGEN – De voorlopige gunning van ’t Cromwiel is toegekend aan Hydra Sportbeheer uit Valkenswaard, dat per 1 februari de nieuwe exploitant wordt van het gemeenschapshuis. De beheerder van de afgelopen jaren, Stephan Ardon van Sardonos Promoties, is ‘zwaar teleurgesteld’ dat zijn plan voor ’t Cromwiel ongeldig is verklaard.

Voor de toekomstige exploitatie van ’t Cromwiel bestond uiteindelijk maar weinig belangstelling. Slechts twee bedrijven schreven in op de aanbesteding, die nog niet officieel is. Hydra Sportbeheer moet uiterlijk 23 december nog aanvullende gegevens aanleveren bij de gemeente, waaronder een bankgarantie.

Tot die tijd kan er ook bezwaar worden aangetekend tegen de gunning. Ardon wacht een gesprek met de wethouder af, voordat hij besluit om al dan niet in beroep te gaan tegen de gang van zaken. ,,We zitten maandag rond de tafel.’’

Ook zal er een oplossing moeten worden gevonden voor de maand januari. Het contract van de gemeente met de tijdelijke beheerder loopt namelijk per 31 december af.

Hydra Sportbeheer is overigens o.a. beheerder van meerdere zwembaden, alsook sport- en recreatiecentra in Oost-Brabant.

Meer over dit onderwerp deze vrijdag in de Steenbergse Courant