Exploitant gokhal kijkt nu ook naar Blauwstraat

STEENBERGEN – Hoewel er in de gemeenteraad geen meerderheid lijkt te vinden voor de vestiging van een speelautomatenhal, geeft het Bredase bedrijf Pierre de Jonge zich nog niet zonder slag of stoot gewonnen. De onderneming had aanvankelijk het plan om een gokhal te beginnen in het pand van café De Babbelaar op de Markt, maar kijkt nu naar de hoek van de Blauwstraat met de Zoutstraat.

Dat bleek deze week na afloop van de discussie over de speelautomatenhal in de vergadering van de commissie Ruimte & Economie. Advocaat Johan Vissers van Pierre de Jonge liet zich ontvallen benaderd te zijn door een makelaar over het pand in de Blauwstraat.

Zijn cliënt heeft de afgelopen twee jaar volgens Vissers kosten noch moeite gespaard om een amusementscentrum in Steenbergen te kunnen openen. In de gemeenteraad zijn echter onvoldoende partijen bereid om zo’n voorziening toe te staan op de Markt, bovendien zou de huidige exploitant van De Babbelaar dit pand niet meer willen verkopen.

Vissers en De Jonge hopen nu dat er wellicht wel een raadsmeerderheid te porren is voor de aanwijzing van het volledige ‘assenkruis’ (Kaaistraat, Markt, Grote Kerkstraat, Blauwstraat) als gebied waar een speelautomatenhal mag worden gevestigd.

Tegelijkertijd blijft CG Leisure uit Middelburg proberen een casino te beginnen op de Westdam, in combinatie met het bestaande wokrestaurant aldaar. Deze locatie mag vooralsnog op meer politieke bijval rekenen, maar ook niet genoeg om het plan te verwezelijken.

De raad neemt op 20 december een beslissing over de kwestie.