Evy Luijsterburg: “Ik droomde er al heel lang van Miss Kleine Tour te zijn”

STEENBERGEN – Het stond al op de voorpagina van deze krant, maar vandaag maken we echt kennis met miss Kleine Tour 2021: Evy Luijsterburg. Na jaren als rennertje te hebben deelgenomen aan de Kleine Tour mag ze nu eindelijk op het podium. Niet om de prijzen in ontvangst te nemen, maar om ze aan de winnaars uit te delen.

‘Fantastisch, echt heel leuk!’

Miss Kleine Tour worden is niet niks in Steenbergen. Het is een titel die maar aan een enkele jonge dame gegund wordt, en die je de rest van je leven bijblijft. Dat is slechts één van de redenen waarom miss Evy zo graag de titel wilde winnen. “Toen mijn zus de titel won en alle dagen mee mocht rijden op de ‘missenwagen’ wist ik het. Dit wil ik ook!” lacht Evy Luijsterburg dolgelukkig. “De mooie kleren die je mag dragen en elke dag een ander kapsel, superleuk!” Maar ze voegt er wel direct aan toe dat ze van plan is alle rennertjes aan te moedigen. Want Evy is geen onbekende bij de Kleine Tour, ze reed zelf 5 keer mee. 2 keer voor team Leys en 3 keer voor Kluswijs, de ploeg die toen nog Formido heette. Maar ook papa, haar zus én broertje hebben aan de Kleine Tour deelgenomen. Wat ze zelf leuk vond aan de Kleine Tour? “De kegels!” zegt ze vol overtuiging. “Daar was ik ook best goed in, want die oefenden we vaak.” Toch was haar laatste parcours bij de kegels niet zo best. “Ik had er met het oefenen niet één omver gereden. Toen ik klaar was in de wedstrijd dacht ik dat ik het heel goed gedaan had maar alle kegels lagen om!” giebelt ze.

‘Die kroel van mama was heel fijn”

Was het misschien omdat ze zelf ook heeft meegedaan dat ze tijdens de speldag de meeste stemmen haalde? “Dat weet ik niet” peinst Evy. “Ik ken ook heel veel kinderen in Steenbergen. Van de Kleine Tour, maar ook van de lessen die ik geef bij turnvereniging Trafo of van het oppassen.” En misschien ook een beetje dankzij de steun van haar broertje, want die heeft al zijn vriendjes gevraagd op zijn zus te stemmen. Voor Evy maakt het niet uit. “Ik vond het met de andere meiden heel gezellig zondag. We hadden een hele leuke sfeer onderling en had het hen ook echt gegund.” Gelukkig was mama dichtbij tijdens de verkiezing. “Ik wilde bij haar in de buurt zijn. Heb tegenover de Knotwilg op het fietspad door de bosjes staan kijken” lacht mama Wendy. “Gelukkig mocht ik het terrein opkomen toen Evy gekozen was. En die kroel van mama was voor Evy heel erg fijn!

‘Nu mag ik zeker op het podium!’

Evy is een bezige dame, want naast het lesgeven bij Trafo past ze ook regelmatig op. Want zoals ze zelf zegt: “Ik vind het leuk hoe kinderen denken, wat ze doen en hoe ze reageren.” Daarnaast zit ze in HAVO 4 op het Rijks én werkt ze bij de Jumbo. Ook bezorgt ze een route bij de Steenbergse Courant. Toch heeft ze nog voldoende tijd om zich voor te bereiden op de komende Kleine Tour. Te beginnen met het kiezen van de kleding en het kapsel voor de fotoshoot op 3 juli. Waar? Dat gaat ze niet verklappen, maar het wordt een geheime locatie ergens in de gemeente Steenbergen. En ze gaat oefenen op haar handtekening, want die handtekening is héél belangrijk, zeker voor de rennertjes. “En ik ga naar iedereen zwaaien vanaf de missenwagen. Misschien wel een grijze, want dat vind ik een mooie kleur” bedenkt ze zich. Natuurlijk mag de miss naast aanmoedigen en zwaaien nog een hele belangrijke taak uitvoeren. Het overhandigen van de prijzen. “Nu kom ik toch nog op het podium” legt miss Evy uit. “Want ik heb zelf nooit een prijs gewonnen.” Tot vorige week. Want naast een mooie sjerp en de titel Miss Kleine Tour kreeg Evy een wisseltrofee, met alle namen van haar voorgangsters erop. Waar ze die gaat neerzetten? “Op de kast in mijn kamer. Naast de vissen.”

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Beelden bij dit artikel