Wereld Alzheimerdag

Naam evenement:
Wereld Alzheimerdag
Datum:
21 september 2019
Tijden:
13.00-15.30 uur
Locatie:
Hof van Nassau
Organisator:
Dementie Vriendelijke Gemeente Steenbergen
Telefoon:
WijZijn Steenbergen 0167-750850

Beschrijving

21 September Wereld Alzheimerdag

Op 21 september opent Hof van Nassau in Steenbergen haar deuren van 13.00-15.30 uur t.b.v. wereld Alzheimerdag.

De werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeente Steenbergen organiseert deze middag een informatiemarkt waarin verschillende organisaties, - zoals Alzheimer West Brabant, zorgorganisaties, zorghoeve Kakelbont, casemanager dementie, Steunpunt Mantelzorg e.a., - zich presenteren. Alle vragen omtrent de ziekte Dementie, de zorg en begeleiding van mensen met dementie kunnen hier beantwoord worden.

Wat kunt u allemaal doen?

- U kunt zich inschrijven voor de Virtual Reality Bril, hierbij ervaart u hoe het kan voelen om de ziekte dementie te hebben. Na de beleving is er altijd een nagesprek zodat u uw ervaring kunt delen.

- Het Huis van Morgen is aanwezig met de handige en allernieuwste hulpmiddelen om zolang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.

- Dat dementie te vertragen c.q. te voorkomen is door gezonde voeding, veel beweging en actief blijven is bij de meeste wel bekend. Deze middag wordt een start gemaakt met het Beweegpunt in Steenbergen. Onder leiding van een sportcoach wordt in groepsverband gewerkt aan spierversterking en conditie. Zolang het kan wordt dit heerlijk in de buitenlucht gedaan en is er na afloop een kopje koffie.

Bent u hierin geïnteresseerd en wilt u vrijblijvend meedoen, kom 21 september naar het Hof van Nassau.

De middag wordt muzikaal begeleid door Duo de Window uit Steenbergen en aan de interne mens is ook gedacht: Er worden gezonde hapjes geserveerd.

Aan het eind van de middag wordt onder de aanwezige bezoekers van deze informatiemarkt een cadeautas van de Marskramer verloot.

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met WijZijn Steenbergen tel. 0167-750850

 

Deel bericht:

 Reacties:

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven