Spinning marathon HEROES for HEROES op naar 9e editie – zaterdag 11 januari fietsen voor het goede doel in cultuurgebouw van ‘t Rijks

Datum 11/01/2020 -
Tijden 10.30-00.00
Locatie Cultuurgebouw van 't Rijks Scholengemeenschap Bergen op Zoom
Toegangsprijs gratis
Kaartverkoop n.v.t.
Organisator Stichting Heroes for Heroes
Website www.heroesforheroes.nl
E-mail heroesforheroes.claudia@gmail.com
Telefoon 06-53842866

HEROES for HEROES is in 2011 ontstaan door een club enthousiaste vrijwilligers. Het streven: jong en oud op de fiets krijgen om een mooi bedrag op te halen voor lokale en regionale instanties & goede doelen die de strijd tegen kanker aangaan. En zo staat op zaterdag 11 januari 2020 voor de 9e keer de indoor cycling marathon op de Bergse evenementenkalender. Tijdens de spinningmarathon, een indoor-fietsfestijn, fietsen de deelnemende Heroes zich in het zweet in het Cultuurgebouw van 't Rijks Scholengemeenschap.

Op zaterdag 11 januari 2020 verandert ’t Cultuurgebouw van ’t Rijks tot een grote cycling arena. Jong en oud fietsen als ware Heroes om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen en 'alles te geven' voor alle Heroes die het gevecht tegen kanker zijn aangegaan, aangaan en nog aangaan.

Goede doelen

De fietsende Heroes 'geven fysiek alles' tijdens de indoor cycling marathon en dit geldt ook voor de faciliterende bedrijven, organisaties en vrijwilligers die zich grotendeels belangeloos inzetten voor het goede doel. De opbrengsten gaan in 2020 naar de volgende aan de ziekte kanker gelieerde goede doelen: Roparun team 188 Maak een vuist, Stichting Ankie, Hospice De Markies, Make a Wish en Vrienden van Amphia.

Programma

Vanaf 10:30u start het kidsprogramma en gedurende twee rondes fietsen leerlingen van lagere scholen en strijden voor het team met de hoogste opbrengst. Om 12:00 uur opent burgemeester Frank Petter de cycling marathon voor volwassenen waarbij elk uur onder leiding van verschillende instructeurs en opzwepende muziek alles wordt gegeven zoals echte Heroes betaamt.
Wethouders Barry Jacobs en Andrew Harijgens van de Gemeente Bergen op Zoom fietsen mee en ook voorzitter Jan Prop van de Grote Prijs Adrie van der Poel en wethouder Lars van der Beek van de Gemeente Woensdrecht zijn van de partij om de beentjes rond te draaien voor het goede doel.
De afgelopen edities mochten wij de voorste rijen reserveren voor Heroes die gedurende de gehele marathon, 8 uur lang, fietsen voor het goede doel. We zijn erg benieuwd hoeveel van deze Heroes we dit jaar mogen verwelkomen!

Heroes lounge

De fietsende Heroes zijn geen Heroes zonder supporters. Dus ook die zijn van harte welkom om de fietsers, jong & oud, te komen aanmoedigen. Na een sportieve dag kunnen de Heroes uitblazen en napraten in de Heroes Lounge. Tussen 17.30u en 24.00u kan er genoten worden van een pastabuffet, is er een veiling en loterij en vanaf 20.00u is er een afterparty - feest met DJ Kymo.
Samen Beleven en alles Geven
De intensieve, uitputtende indoor cycling marathon symboliseert voor Heroes for Heroes het gevecht dat kankerpatiënten vaak dagelijks en maandenlang leveren in de strijd voor leven of dood. In de sport zijn er veel sporters die maandenlang alles geven/alles opzij zetten om de finish te halen, maar ondanks al die inspanningen de finish nooit halen. Helaas geldt dit ook voor velen die, ondanks hun zware gevecht en opofferingen, de strijd tegen kanker niet kunnen winnen. Dat is wat Heroes for Heroes inspireert, motiveert en waar we tijdens het evenement bij willen stilstaan.

Heroes for Heroes; Samen Beleven en alles Geven!

Meer informatie en hoe je kunt inschrijven lees je op: www.heroesforheroes.nl