Presentatie nieuwe jaarboek De Steenen Kamer

Datum 11/12/2019 -
Tijden 19.30 uur
Organisator Heemkundekring De Steenen Kamer
E-mail info@heemkundekringdesteenenkamer.nl

Heemkundekring De Steenen Kamer presenteert het nieuwe  jaarboek op woensdagavond 11 december in de Gummaruskerk. Gerard Baten zal op woensdag 11 december om 19.30 uur tijdens zijn virtuele stadswandeling in de Lourdeskapel het eerste exemplaar aan het publiek tonen.

Traditiegetrouw verschijnt deze maand het boek met verhalen van en voor Steenbergenaren. Onder de titel ‘Wij vieren Steenbergen!’ staan in dit jubileum jaarboek 18 nieuwe artikelen in het teken van het 25-jarige bestaan van de heemkundekring. Zoals de burgemeester in zijn voorwoord schreef; ‘De titel, ‘Wij vieren Steenbergen!’, sluit naadloos aan bij het 25-jarig bestaan. Het zou zelfs de perfecte slogan zijn voor heel ons leven in deze stad, die zich gaat opmaken voor z’n 750ste verjaardag in 2022’.

De Steenbergenaren vinden in dit nieuwe werk van 170 pagina’s een grote diversiteit aan korte en langere verhalen. Heerlijk om in een verloren uurtje rond de Kerstdagen een verregend ogenblik mee te vieren.

Vele Steenbergse auteurs droegen bij aan het jaarboek. De bekende Steenbergse auteur en historicus Frans van Eekelen droeg een hoofdstuk op aan de Steenbergse gebroeders Van de Boogaard, die om het leven kwamen als gevolg van hun verzetsactiviteiten. Ook Robert Catsburg maakte enkele overzichtsartikelen in het thema oorlog en bevrijding. Zijn bijdrage die de in Welberg gesneuvelde Canadese soldaten letterlijk en figuurlijk een gezicht geeft, is heel speciaal. Het artikel in Steenbergs dialect zal voor de echte ‘Steenbergenaor’ een glimlach op het gezicht toveren, terwijl auteur Niek van Giels voor buitenstaanders schijnbaar niet te begrijpen koeterwaals op papier heeft gezet. De leden van de werkgroep stadskernonderzoek wijden uit over Kaaistraat 63, terwijl het werk van Ton van Nijnatten, de Kleine tour en Volharding in prachtig geïllustreerde pagina’s de revue passeren. Een primeur in deze editie is het artikel met foto’s van Steenbergse objecten uit de collectie van de Heemkundekring. De kerkratel speelt hierin een dubbele rol, maar dat, en nog veel meer Steenbergs’, kunt u zelf ondervinden.

Het jaarboek 2019 ‘Wij vieren Steenbergen!’ Van Heemkundekring De Steenen Kamer is te verkrijgen voor 17,50 € bij boekhandel Vermeulen en het VVV kantoor in de Gummaruskerk of via www.boekenbestellen.nl.

Leden van Heemkundekring De Steenen Kamer krijgen het jaarboek tegen een sterk gereduceerde prijs van 10,- €. U kunt ook lid worden! Het lidmaatschap is 17,50 € per jaar. Meld u aan: info@heemkundekringdesteenenkamer.nl