Open Dag West-Brabantse Waterlinie

Datum 20/10/2019 -
Tijden 11.00 - 17.00 uur
Locatie Fort Henricus, Fort de Roovere, Ravelijn Bergen op Zoom
Kaartverkoop https://www.facebook.com/events/575382399533613/
Organisator Gemeente Steenbergen, Gemeente Bergen op Zoom, Natuurmonumenten

Zondag 20 oktober: Open Dag West Brabantse Waterlinie

Beleef het water, de cultuur, de natuur en het erfgoed

Op zondag 20 oktober is het Open Dag op de West Brabantse Waterlinie. Om 11.00 uur starten we met de officiële opening van Fort Henricus in Steenbergen. Vervolgens zijn er van 12.00 tot 17.00  uur volop activiteiten op het gebied van cultuur, natuur en erfgoed op Fort Henricus in Steenbergen, Fort de Roovere in Halsteren en het Ravelijn in Bergen op Zoom.

De Open Dag stond eerder gepland op zaterdag 8 juni, maar kon toen vanwege het slechte weer niet door gaan. We hopen dat iedereen op 20 oktober  alsnog in de gelegenheid is om de West Brabantse Waterlinie te komen ontdekken.

Het Ravelijn, Fort de Roovere en Fort Henricus zijn absolute parels van de West Brabantse Waterlinie. Op deze en andere unieke locaties vieren we na jaren van (ver)bouwen en restaureren de in ere herstelde West Brabantse Waterlinie. Voor jong en oud zijn er allerlei feestelijke, culturele, creatieve, architectonische, historische, sportieve en muzikale activiteiten en optredens. Ook rijdt er een speciale bus langs de verschillende locaties, met onderweg tekst uitleg van gidsen. Allemaal gratis.

Uitkijktoren Fort Henricus

Om 11.00 uur vindt eerst de officiële opening plaats van Fort Henricus en de Open Dag. Dan wordt ook de uitkijktoren op het fort door burgemeester Ruud van den Belt overgedragen aan voormalig burgemeester Jan Hoogendoorn van Steenbergen, die zijn afscheidscadeau vervolgens weer aan de inwoners van Steenbergen en alle bezoekers van Fort Henricus schenkt.

Met de officiële openingshandelingen geven we een boodschap mee aan iedereen die in de toekomst een bezoek brengt aan de West Brabantse Waterlinie. Bestuurders van de gemeente Steenbergen, gemeente Bergen op Zoom en Natuurmonumenten verrichten deze handeling samen met de gedeputeerde van de Provincie Noord Brabant en een aantal kinderen.

Meer informatie over het uitgebreide programma volgt via de gemeenten, lokale en sociale media en via het facebook-event  https://www.facebook.com/events/575382399533613/