Landelijk Open Atelier Weekend (26/27 juni)

Datum 26/06/2021 - 27/06/2021
Tijden 11 uur tot 17 uur
Locatie Dorpsweg 134 ( naast de kerk) de Heen en Heense molenweg 8
Toegangsprijs gratis
Kaartverkoop nvt
Organisator Atelier Valkhoff én Art Collectief Vrouwenstreken
Website www.landelijkatelierweekend.nl
E-mail kyenna@home.nl
Telefoon 0167565892

Op zaterdag 26 en zondag 27 juni vindt de zevende editie plaats van het Landelijk Atelierweekend waaraan meer dan 350 ateliers in heel Nederland deelnemen. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars. In De Heen openen Atelier Valkhoff en Art Collectief Vrouwenstreken de deuren van hun atelier.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar bij hen in de buurt en zo meer te weten te komen over hoe hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De organisatie is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar.

In de Heense polder opent Atelier Valkhoff de deuren aan de Heense Molenweg 8. Art Collectief Vrouwenstreken toont haar werk in het Atelier naast de kerk en in de kerktuin aan de Dorpsweg 134 in De Heen. Beide ateliers zijn geopend van 12 tot 17 uur. Kijk voor de meest actuele informatie op landelijkatelierweekend.nl.
Martin en Riena Valkhoff zijn bijna altijd in hun atelier in de Heense polder aan het werk. Hun verschillen in stijl zijn direct herkenbaar. Riena werkt in acryl: strakke lijnen, kleurige vlakken. Het zijn moderne, soms abstracte, werken. Bijna altijd met een ludieke knipoog.
Martin is professioneel archeologisch illustrator en werkt meestal in aquarel. Vaak heeft ook zijn eigen werk een historisch onderwerp.
Het meest recente werk van de Valkhoffs is geschilderd met het pigment van de meekrapwortel. Lang geleden werd dit gewas veel verbouwd in de polders van West-Brabant en Zeeland. De rode kleurstof van de wortel heeft Riena en Martin geïnspireerd om er een achttal werken mee te maken.

Art Collectief Vrouwenstreken bestaat uit Sandra Houtepen-Strong, Floor van Hoof, Ria Koks, Marcella Jumelet. Het collectief is ongeveer 18 jaar geleden ontstaan, omdat zij graag hun passie voor tekenen en schilderen met elkaar wilden delen. Iedere week komen de vier leden een ochtend bij elkaar. In het begin was het kasteeltje in Halsteren hun werkplek, nu hebben ze een atelierruimte in De Heen. Ze hebben elk hun eigen manier van schilderen ontwikkeld vanuit hun persoonlijke interesses. Zo werkt Sandra graag met aardetinten op acryldoek. Floor heeft een voorkeur voor landschappen en zeegezichten in acryl. Olieverfschilderijen van havengezichten en natuurlandschappen zijn het handelsmerk van Ria. Marcella is graag abstract bezig met olieverf.

Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend. Uiteraard gelden tijdens een bezoek de geldende maatregelen vanuit de overheid.