Even omrijden . . . Toch niet zo’n goed idee

STEENBERGEN – Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat bleek ook vanmiddag in de Krabbenweg. Een chauffeur van een zandwagen die niet door de Moerstraatseweg kon, vanwege een afzetting door de bermbrand daar, koos ervoor om via Boomdijk en Krabbenweg zijn route te vervolgen. De smalle weg bleek niet de beste keuze.

De vrachtwagen reed met een wiel in de berm langs de Krabbenweg vanwege een uitwijkpoging. Dat werd de chauffeur fataal. Zijn zware truck gleed van de weg en belandde gestrekt in de ernaast gelegen sloot. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, de chauffeur kon ongeschonden zijn voertuig verlaten. De brandweer – reeds actief in de Moerstraatseweg – en politie waren snel ter plaatse. Meer doen dan een dammetje opwerpen om mogelijk wegstromende diesel tegen te houden, kon de brandweer nog niet doen. Een flinke kraanwagen zal nodig zijn om het voertuig weer op de weg te krijgen.

Drukke middag

De Steenbergse brandweer heeft overigens een drukke middag. Zojuist – om 14:53 uur – rukte een nieuwe eenheid uit die zich naar de Oude Vlietpolderdijk spoedt. Het gaat hier volgens de melding om een buitenbrand.

Foto's: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl