Even bijpraten bij een lunch in de Ontmoetingswinkel

STEENBERGEN – Wethouder Koos Krook bracht woensdag op uitnodiging van Rian Liefhebber een bezoekje aan de in de Kaaistraat gevestigde ontmoetingswinkel. Tijdens de woensdaglunch kon de wethouder de sfeer in de winkel ervaren en werd hij bijgepraat over de activiteiten van het initiatief, waaraan ook gemeente Steenbergen een ondersteunende financiële bijdrage levert.

De wethouder zegt blij te zijn met het initiatief. “Het is laagdrempelig, dichtbij en voldoet aan een behoefte die duidelijk leeft. Een voorziening zoals deze hoort bij de toekomst van het Sociaal Domein”. Hij zegde toe dat de gemeente Steenbergen wil kijken hoe een en ander ‘meer handen en voeten kan worden gegeven’.

Ideeën

Rian Liefhebber is daar blij mee. Haar winkel brengt mensen die in een sociaal isolement zitten of bijvoorbeeld lijden onder een burn out ongedwongen samen. Ze wil graag een voorziening opzetten die mensen voorbereiden op een sollicitatie om ze een betere kans te geven om te re-integreren in de arbeidsmarkt. “In grote steden heb je al een dergelijk initiatief dat ‘Dress voor succes’ heet. Zoiets wil ik ook graag realiseren”. Dit sluit ook nog aan bij haar tweedehands kleding winkel waardoor ze sollicitanten ook voordelig goed kan kleden. Daarnaast denkt Liefhebber na over het realiseren van een kledingbank voor mensen die te maken hebben met stille armoede.