Ervaren professionals bundelen hun krachten in WISEplus

STEENBERGEN – Hoger opgeleide werklozen, ouder dan 45 jaar. Wie tot deze groep behoort, merkt al snel dat de weg naar de arbeidsmarkt er één met obstakels is. Bij een ruim aanbod gegadigden voor de baan, kiest een werkgever meer dan eens voor de sollicitant die jonger en goedkoper is.

Maar dat is eigenlijk helemaal niet zo logisch als het klinkt. Vinden althans de leden van het nieuwe samenwerkingsverband WISEplus, dat juist de kennis en ervaring en de directe inzetbaarheid van de gerijpte werknemer benut om de markt te bestormen.

WISEplus bestaat uit een aantal gedreven, hoger opgeleide professionals dat de krachten heeft gebundeld in een uniek samenwerkingsverband. De leden beschikken ieder over meer dan 25 jaar ervaring in uiteenlopende sectoren.

Binnen het WISEplus-team zijn bijna alle gangbare disciplines vertegenwoordigd, waardoor de leden samen over een groot en gevarieerd netwerk beschikken.

Het doel van de non-profitorganisatie is niet in de eerste plaats om de leden fulltime aan de slag te krijgen. ,,Dat is natuurlijk prettig, maar er kan ook ondersteuning geboden worden op projectbasis. Tijdelijke vacatures kunnen ingevuld worden. Of een startende ondernemer kan zijn bedrijfsplan laten beoordelen,” geeft Korrie van Kampenhout van WISEplus uitleg over de organisatie.

Nog een voordeel: ,,Door de gevarieerde samenstelling kunnen de WISEplus-professionals bij de uitvoering van projecten elkaars expertise koppelen en delen. Dat komt de kwaliteit en het resultaat ten goede.’’

Voor meer informatie over WISEplus: www.wiseplus.nl of (06) 13802651.