Erol Struijk voorkomt bizar busongeluk: – Het was net de film Speed –

STEENBERGEN – Vorige week was het een opvallend berichtje op het radio Journaal. Een buspassagier zou hebben ingegrepen nadat de buschauffeur onwel was geworden. De chauffeur bleek volgens de berichtgeving met zijn voet klem te zitten tussen gaspedaal en koppeling. Door het ingrijpen van de passagier werd een groot ongeluk voorkomen. Ad Vermeulen van Theatergroep Cameleon weet er meer van. De betreffende passagier was namelijk een lid van Cameleon, juist die woensdagavond op weg naar de repetitie van de theatergroep.

Ad Vermeulen stuurde Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl het volgende bericht naar aanleiding van deze bijzondere redding:

Woensdagavond nam de Bergse Erol Struijk de bus van Rotterdam naar Steenbergen, voor een repetitie met theatergroep Cameleon. Hij had echter nooit gedacht dat het zo’n bizarre rit zou worden.

Met bus 310 vertrok hij vanaf het Zuidplein richting Brabant. “Op een gegeven moment ging de bus steeds langzamer rijden en slingerde van links naar rechts”, vertelt Erol.

Op schoot

Het overige verkeer op de A29 begon te toeteren en de jonge meisjes in de bus kregen het benauwd. “Een begon te huilen en kwam naar mij toe om te zeggen dat ze bang was”, zegt Erol. “Toen ben ik eens gaan kijken. De chauffeur zat als een wassen beeld achter het stuur, met een compleet lege blik.” Erol probeerde het stuur over te nemen. “Ik wilde naar rechts sturen, de vluchtstrook op. Maar in een soort reflex probeerde hij met alle kracht nog naar links te sturen.” Dan maar een andere oplossing: “Ik ben toen maar bij hem op schoot gaan zitten en heb zijn been van het gaspedaal gehaald. Dat viel nog niet mee, want het was best een stevige man!”

Ambulance en politie

Inmiddels had de bus al een vrachtauto geraakt. “Toen ik eenmaal zijn voet van het gaspedaal had, ging de cruisecontrol er af en ging de bus langzamer rijden”, weet Erol nog. Daarna kon hij de bus veilig naar de vluchtstrook manoevreren. De andere passagiers hadden inmiddels 112 gebeld en de politie en ambulance arriveerden al snel.

Net Speed

Een dag later is Erol nog een beetje aan het bijkomen. “Iedereen complimenteerde me, omdat ik zo rustig was. Maar zo voelde het in mijn hoofd helemaal niet!” Een van de meisjes heeft het hele gebeuren gefilmd. “’s Avonds heb ik een fles wijn leeggedronken en naar de filmpjes zitten kijken. Het had allemaal ook zo anders af kunnen lopen. Pff, het was net de film Speed met Sandra Bullock.”

De dag erna heeft hij Arriva gebeld. “Ik maakte me zorgen om de chauffeur. Gelukkig gaat het goed met hem. En ik kreeg nog een grote bos bloemen als dank!”

Wij vinden Erol een echte held en wie weet, verwerkt hij het nog eens in een van zijn toneelstukken!