Ereplaatsen bij regiofinale schoolvoetbal

STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER – De meisjes van Merijntje uit Nieuw-Vossemeer zijn vandaag als tweede geëindigd bij de finale van het schoolvoetbaltoernooi voor de regio West-Brabant/Tholen. De jongens van Maria Regina behaalden de derde plaats.

De voetbalkampioenen van de gemeenten Steenbergen kwamen vanmiddag in actie op sportpark Hulsdonk in Roosendaal, waar de meisjes van Merijntje na vier poulewedstrijden op de tweede plaats stonden en zodoende in de finale mochten aantreden tegen de nummer één. Dit duel leverde een 1-1 gelijkspel op, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Helaas verloren de Nieuw-Vossemeerse meisjes deze reeks, desalniettemin waren zij apetrots op hun behaalde prijs.

De jongens van Maria Regina wonnen alle drie hun duels in de poulefase overtuigend, maar in de halve finale bleef het 0-0 tegen Lodijke uit Bergen op Zoom, dat in de daaropvolgende, zenuwslopende penaltyreeks één keer vaker het net wist te vinden.

Een half uur later was de teleurstelling wel verwerkt, getuige de 2-0 zege in de strijd om de derde plaats, die de Steenbergse voetballers een mooie beker opleverde.