Erepenning Steenbergen voor dirigent Vaertsingers

WELBERG – Bij aanvang van zijn afscheidsconcert als dirigent van Die Vaertsingers heeft Jan Krijnen uit handen van burgemeester Saskia Bolten de erepenning van de gemeente Steenbergen ontvangen. Dat gebeurde vanmiddag in het Welbergse gemeenschapshuis De Vaert, de thuisbasis van de gemengde zangvereniging die 35 jaar geleden mede door Krijnen werd opgericht.

De dirigent toonde zich zeer verguld met het eerbetoon en gaf vervolgens voor de laatste keer leiding aan  ‘zijn’ koor, dat een door Krijnen samengestelde selectie uit het repertoire ten gehore bracht. Het allereerste liedje dat Die Vaertsingers ooit instudeerden, Oh occhi manza mia, mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken. Ook werd een aantal nummers gezongen uit de vroegere musicalsuccessen van het koor, zoals Hello Dolly. Tot besluit klonk, toepasselijk, ‘Geh Ich hin’.

Een staande ovatie van het publiek viel de vertrekkende, in België woonachtige dirigent vervolgens ten deel, terwijl menig lid een traantje wegpinkte. Voorzitter Elly Lambers benoemde Krijnen tot erelid van het gezelschap, ‘zodat jij en je vrouw altijd bij onze familie blijven’. Aansluitend begon de receptie en vanavond zullen Die Vaertsingers in besloten kring nog op gepaste wijze stilstaan bij het afscheid van de dirigent, die het stokje overdraagt aan Steenbergenaar Jan Ligtenberg.