Er komt weer wat ruimte bij vv Steenbergen

Voor heel veel (Steenbergse) bedrijven is de corona periode een bijzonder moeilijke tijd geweest. Vanwege de voor veel sectoren geldende beperkingen waren bijzonder veel bedrijven maandenlang noodgedwongen geheel of gedeeltelijk gesloten, waardoor inkomsten werden misgelopen terwijl de kosten bleven.
Gelukkig konden diverse bedrijven wel wat gebruik maken van de financiële regelingen die onze regering te bieden had maar het ging slechts om een klein gedeelte van alle kosten. Maar er is momenteel licht aan de horizon.

Ook voor veel lokale verenigingen is de coronatijd een moeilijke geweest en ook vv Steenbergen heeft dat gemerkt. Maandenlang mocht er niet of zeer beperkt getraind worden, om over het spelen van wedstrijden maar niet te spreken.
De vereniging deed er alles aan om toch maar zoveel mogelijk activiteiten te organiseren binnen de beperkte mogelijkheden, waardoor de leden toch nog regelmatig contact met elkaar hadden. Maar omdat ook de kantine gesloten moest blijven was dat natuurlijk niet altijd gemakkelijk.
Door die gedwongen kantinesluiting miste de vereniging vooral de sociale contacten tussen de leden, supporters en de bezoekende verenigingen maar natuurlijk ook de inkomsten. En dat juist in een periode dat het bestuur van v.v. Steenbergen na vele jaren van voorbereiding had besloten om te starten met de bouw van 8 nieuwe kleedgebouwen.
Hiervoor werd een lening afgesloten bij de gemeente Steenbergen die in 30 jaar moet worden afbetaald. Gelukkig heeft de vereniging ook gebruik kunnen maken van enkele financiële regelingen van de gemeente waardoor bijvoorbeeld de huur van de velden niet in z’n geheel betaald hoefde te worden.

Vanaf 5 juni versoepelingen

Maar goed, het ergste lijkt achter ons te liggen. Vanaf zaterdag 5 juni mag de kantine weer open met inachtneming van de geldende corona maatregelen en mogen er, met name door de jeugdspelers, weer wedstrijden worden gespeeld tegen andere verenigingen.
Voor de seniorenspelers geldt momenteel nog dat er alleen onderlinge wedstrijden mogen worden gespeeld, maar de hoop is gerechtvaardigd dat de voorbereiding op de nieuwe kompetitie 2021/2022 in augustus op een normale manier kan worden begonnen.
En dan maar hopen dat de nieuwe competitie in september ook weer op een normale manier kan worden opgestart.

Heel veel dank aan de sponsoren

Naast de gemiste kantineopbrengsten vreesde het bestuur van de blauwwitten ook dat bedrijven die de vereniging al jaren als sponsor steunen, daarmee noodgedwongen zouden gaan stoppen vanwege de corona beperkingen.
Net als de inkomsten van de kantine zijn de sponsorbijdrages ook een belangrijke inkomstenbron. Maar niets is minder waar.
De sponsorcommissie is erin geslaagd met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2021/2022 supermarkt Albert Heijn Achterberg uit Steenbergen als nieuwe hoofdsponsor binnen te halen voor een periode van ten minste 3 jaar. En het Steenbergse metaalbewerkingsbedrijf Project Services en Deliveries, dat al 4 jaar hoofdsponsor van de vereniging is, blijft aan de vereniging verbonden als teamsponsor voor het eerste elftal.
Ook alle andere sponsoren, in veel gevallen bijna allemaal lokale bedrijven, zijn de club trouw gebleven. Daarnaast ook is verheugend om te kunnen melden dat de vereniging vanaf half 2020 tot heden erin is geslaagd om een 10-tal nieuwe bedrijven als sponsor te mogen verwelkomen.
Bestuur en sponsorcommissie van v.v. Steenbergen willen mede via deze weg hun reeds jarenlange trouwe sponsoren heel hartelijk bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun, toch zeker nu ze de vereniging ondanks de moeilijke periode zijn blijven steunen.
Ook veel dank aan de nieuwe sponsoren die de vereniging zijn komen steunen. Een duidelijk signaal dat v.v. Steenbergen ook leeft bij het Steenbergse bedrijfsleven en mede door hun steun de vele activiteiten voor hun leden kan blijven organiseren.

[ door John Rommers ]