“Enorme belangstelling” voor bedrijfsunits Reinierpark

STEENBERGEN – In haar tijdelijke rol als hei-machinist ramde wethouder Petra Lepolder afgelopen donderdag de symbolische eerste paal van het tweede bedrijfsverzamelgebouw op Reinierpark de grond in. Binnen enkele minuten verdween de vierkante kolom in de grond als basis voor de bouw van een nieuw pand waar straks acht ondernemers zich kunnen vestigen.

Een bouw die volgens Taco Verplanke van projectontwikkelaar Progam sneller kwam dan verwacht. “Het is nog maar vijftien maanden geleden dat we begonnen met de bouw van het eerste bedrijfsverzamelgebouw met tien units. De enorme belangstelling daarvoor heeft ons verrast. Ook van de nieuwbouw is inmiddels nog maar één unit vrij voor verkoop.”

Otwikkelkans

Goed nieuws, zo vindt ook wethouder Lepolder: “Fijn dat er ruimte is voor kleine ondernemers om door te ontwikkelen. Zij krijgen daarmee de kans om in de toekomst, wanneer dat tenminste hun ambitie is,  door te ontwikkelen van werknemer naar werkgever.”

Kritische noot

Leo Heijmans, voorzitter van het Ondernemers Platform Steenbergen is eveneens positief maar wel met een kritische noot. “Het Steenbergse bedrijventerrein zit gelukkig in de lift, maar we moeten er voor waken dat er niet alleen bedrijfsverzamelgebouwen, maar ook mooie, grotere bedrijven komen.  Zoals Perdaems Landbouwtechniek en Inpieq die hier sinds kort gevestigd zijn en FoodeQ dat binnenkort komt.”

Niet vergeten

Namens de gemeente Steenbergen is Tim van het Hof ingehuurd om de rol van bedrijvencontactfunctionaris te vervullen. “De uitgifte van de kavels op Reinierpark gaat zeer voorspoedig,” aldus Van het Hof, die benadrukt dat de bestaande bedrijventerreinen niet vergeten worden. “Momenteel onderzoeken we waar de knelpunten liggen en komen we met een plan van aanpak voor oplossingen. Dit doen we samen met de ondernemers.”