Englishman in Steenbergen, not in New York

STEENBERGEN – Gisteravond zong Erik Raaijmakers tijdens het concert van Harmonie Volharding nog over de ‘Englishman in New York’. Vanavond is bij het optreden van Amira tijdens de Aqua Musica een Englishman uit Bristol aanwezig.

De 61-jarige David Groves uit Bristol kwam met een tiental landgenoten speciaal voor het optreden van het zangeresje Amira naar Steenbergen. “En wij niet alleen, er komen ook fans uit Barcelona, Frankrijk en Duitsland”, zo wist de Brit te vertellen. Hijzelf is een fanatieke fan. Loopt rond met een Amiravlag en een pop. “Kathy, van de Milion Cup Cake Chalenge”, vertelt Groves. De pop staat voor een actie waarbij via verkoop van cup cakes geld in gezameld wordt voor de Amira Foundation. “Kijkt u maar eens op www.gelukkigkinders.org. Daar vindt u alle info”. De Brit legt uit dat de betreffende Foundation in Zuidafrika speelveldjes voor kinderen aanlegt. “Er zijn er inmiddels al drie gerealiseerd en de vierde is op komst”.

Goed voorspeld

Groves vraagt ook in Steenbergen aandacht voor het goede doel. En hij kijkt uit naar vanavond. “I zag een auditie van Amira jaren geleden op YouTube. En ik voorspelde meteen dat zij ‘Hollands got talent’ zou winnen”. Dat gebeurde inderdaad in 2013.

Tekst en foto: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl