Energieambassadeurs gezocht

STEENBERGEN – De gemeente Steenbergen is op zoek naar vrijwilligers die als energie-ambassadeur(s) advies op maat willen gaan geven aan woningeigenaren over energiebesparende maatregelen, ter verhoging van het wooncomfort en verlaging van de gas- en elektriciteitsrekening.

Inwoners uit de gemeente met technische interesse en affiniteit met energiebesparing komen hiervoor in aanmerking; de specifieke kennis die nodig is, krijgen zij aangeboden tijdens een tweedaagse cursus over onderwerpen als ventileren, verwarmen en isoleren.

De cursus bestaat uit anderhalve dag theorie en een halve dag om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Voor het volgen van de cursus en het uitvoeren van de werkzaamheden als energie-ambassadeur is een vrijwilligersvergoeding van 100 euro p.p. beschikbaar.

Aanmelden is tot uiterlijk 1 oktober mogelijk per e-mail via m.timmermans@gemeente-steenbergen.nl of per brief via Gemeente Steenbergen, mevrouw M. Timmermans, Buiten de Veste 1, 4652 GA Steenbergen. Telefonisch kan ook: (0167) 543484.