Elly Gommers exposeert in het voormalige Stadhuis

STEENBERGEN – Liefhebbers van kunst komen na de kunstexpo in de Gummaruskerk ook dit weekeinde aan hun trekken. En wel op een eveneens prachtige locatie: het voormalig Stadhuis in de Kaaistraat. Bewoonster Elly Gommers exposeert namelijk in eigen huis en biedt de belangstellende bezoekers meteen een kijkje in een authentiek gedeelte van het historische stadhuis. Hier wordt een veertigtal werken van de schilderes tentoongesteld.

De in Lepelstraat geboren Elly Gommers (54) begon 27 jaar geleden met schilderen. Aanvankelijk was ze lid van diverse centra voor de kunsten in de regio, maar in 2010 besloot zij lessen te gaan volgen op de kunstacademie Sint Lucas in Kapellen. Hier volgde zij de zogeheten ‘Hoge Graad’. Zeven jaar later vervolgde ze haar opleiding aan de academie ‘Noord’ in Brasschaat, waar ze koos voor de specialisatie schilderkunst.

“Ik wilde mijn techniek verbeteren en dat is dankzij deze opleidingen gelukt. De laatste twee jaar kreeg ik bij ‘Noord’ les van David Ausloos. Dit was niet altijd mijn meest plezierige tijd – de docent gaf vaak op zeer kritische wijze zijn begeleiding – maar ik heb hier wel op een andere manier leren kijken en denken. Op zijn advies verdiepte ik me in onder meer 8 mm-films van vroeger. Dit werd een duidelijke bron van inspiratie, waarbij ik beelden met meer diepgang en emotie ging schilderen. Dit daagt de kijker uit om anders te kijken, waarbij de eigen verbeelding wordt aangesproken”, vertelt de schilderes.  “Uiteindelijk ben ik hem dankbaar om wat hij mij heeft geleerd. Bij de proclamatie werden mijn werken door een vijfkoppige jury als een van de beste twee van de 28 schilders beoordeeld. Met ook een plaatsing van twee van mijn kunstwerken in het inspiratieboek van alle kunstacademies van België”.

Prachtige omgeving

Op haar expositie wordt een veertigtal werken getoond. Naast recente werken ook beeld van de skyline van Steenbergen en werk dat 75 jaar bevrijding als thema heeft. De schilderijen hangen in een prachtige omgeving, want de voormalige burgemeesterskamer, de bestuurskamer en het vertrek waar thans de galerie is gevestigd zijn het decor. En op de tweede verdieping ook de voormalige raadszaal – thans trouwzaal – en b en w-kamer.

Bij goed weer ook buiten

“Bij goed weer wordt ook de sfeervolle binnentuin – eveneens een trouwlocatie – voor de expositie ingericht. Hier zullen onder meer de schilderijen die ik maakte over Fort Henricus worden gepresenteerd. Dat gebeurt in de nissen van de voormalige fietsengalerij”.

Openingstijden

De expositie van Elly Gommers is deze zaterdag 14 september tussen 11:00 en 17:00 uur geopend en ook zondag 15 september kunnen bezoekers op dezelfde tijd terecht. De toegang is gratis. Bezoekers kunnen de hoofdingang via het bordes gebruiken.