Elke toerdag 1000 euro voor KiKa van Ankie

STEENBERGEN – KiKa krijgt deze week elke dag 1000 euro van Stichting Ankie en Ankie Stoer, zo werd vandaag bekend toen de ‘knuffeltoer’ halt hield bij het hoofdkantoor van Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) in Amstelveen, waar de Steenbergse vriendengroep een meer dan hartelijke ontvangst te wachten stond.

,,Koffie, koeken, het kon niet op,’’ vertelde Jos Cuelenaere van Ankie Stoer vanavond vanuit recreatiecentrum De Kluft in Ossenzijl, gelegen tussen Meppel en Heerenveen. De lopers en fietsers zijn dus al een heel eind gevorderd op hun estafettetocht voor het goede doel, al liep de planning vandaag wel behoorlijk uit.

'In één klap duidelijk waar je het voor doet'

,,We zouden maar een uurtje blijven in het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam, om alleen even de adoptieberen af te geven. Er stond ons echter een hele delegatie op te wachten. Super gastvrij en enthousiast. We hebben een rondleiding op de afdeling oncologie gekregen. De privacy van de kinderen werd hierbij uiteraard wel gewaarborgd, maar het leed dat zich daar afspeelt ontgaat je natuurlijk niet. Ik was op slag vergeten dat ik net twintig kilometer had gelopen had. Op zo’n moment is in één keer duidelijk waar je het allemaal voor doet. Heel indrukwekkend.’’

Door weer en wind

Na de ‘tussenstop’ in de hoofdstad, waar ook het Ronald McDonaldhuis werd bezocht en bedeeld met knuffels, togen de leden van Ankie Stoer! verder richting het hoge noorden. ,,De spirit is ronduit geweldig. We hebben heel slecht weer gehad, met veel regen en harde wind, maar de inzet is fabelachtig. Niemand die erover piekert om te stoppen met lopen of fietsen,’’ besluit Cuelenaere het ‘verslag’ van de dag twee. Nadat tegen acht uur de laatste fietsers gearriveerd waren op De Kluft, moest er nog gegeten worden. Morgen gaat de Stoer-toer door naar het Beatrix kinderziekenhuis in Groningen.