Elke dag genoeg te doen tijdens activiteitenweek De Meermin

STEENBERGEN – Volgende week staat zwembad De Meermin bol van activiteiten. Knutselen, sport en spel, maar ook de zwemvierdaagse (van maandag tot en met vrijdag) en de ‘Zesmin’, de 6 uurs marathon voor ploegen die op zondag 19 augustus gehouden wordt. Opgave voor de activiteitenweek kan bij de kassa van het zwembad.

Maandag 13 augustus kunnen belangstellenden naar hartenlust knutselen tijdens de knutselmiddag. Voor elke leeftijd is er wat te doen, met het advies om niet de beste kleren aan te trekken, want er zal vast het een en ander worden geknoeid.

Dinsdagmiddag 14 augustus staat tussen 14:00 en 16:00 uur in het teken van sport en spel. Er zijn diverse onderdelen, ook voor de kleintjes. Het kledingadvies is hierbij oude kleren en zwemkleding.

Woensdagmiddag 15 augustus belooft een waar spektakel tijdens de ‘Blij dat ik drijf’. Hierbij moeten de deelnemers een met een drijfmiddel starten op de glijbaan en proberen ze eenmaal te water zo snel mogelijk de bel te bereiken. Voor de snelste afdalers en voor de origineelst geklede deelnemers zijn er leuke prijzen beschikbaar.

Donderdagmiddag 16 augustus wordt tussen 14:00 en 16:00 uur de ‘Zwemloop’ gehouden. Hierbij is het zaak om in sport- of zwemkleding in een zo kort mogelijke tijd het parcours af te leggen waarbij lopen en zwemmen de manier is om vooruit te komen.

’s Avonds is het disco tussen 19:00 en 20:30 uur. Dan kunnen liefhebbers zich uitleven in het water terwijl een dj voor spetterende muziek zorgt.

Vrijdagmiddag 17 augustus wordt tussen 14:00 en 16:00 uur het Mysteriespel gespeeld. Dit is een spannend zoekspel voor jong en oud.

Van maandag tot en met vrijdag wordt tevens telkens tussen 18:00 en 20:00 uur de zwemvierdaagse gehouden. Dat betekent baantjes trekken, waarbij de kinderen 10 en de volwassenen 20 banen moeten afleggen. Deelname kosten aan deze zwemvierdaagse bedragen 6 euro, waarin de medaille is inbegrepen. Vrijdagavond vindt om 20:00 uur de uitreiking van de medailles plaats en dan wordt ook de uitslag van ‘Blij dat ik drijf’, de Zwemloop en het Mysteriespel bekend gemaakt.

Zondag 19 augustus vindt tussen 11:00 en 17:00 uur de ‘Zesmin’ plaats. Dit is een 6-uurs zwemmarathon, waarvoor ploegen zich hebben kunnen opgeven. De deelnemende ploegen kunnen tijdens de Zesmin een kampement maken op de zonneweide, waar de deelnemers kunnen uitrusten van hun inspanningen.