“Elk jaar groeien we stapjes verder in kwaliteit”

STEENBERGEN – “We zijn sinds september 2011 actief. Op dit moment telt fotoclub Brabantse Wal twintig leden. Die beoefenen met hart en ziel hun fotografische hobby. En sinds 2013 laten we de resultaten met plezier zien tijdens onze jaarlijkse expositie. Elk jaar is de kwaliteit van onze foto’s weer een stapje hoger, zo vinden wij”, vertelt medeoprichter en secretaris Martijn Moelker.

Vanavond weten de exposerende fotografen of de vakjury, die hun inzendingen dit jaar heeft beoordeeld, er ook zo over denkt. Dan wordt bij het sluiten van de tentoonstelling de uitslag van deze vakjury – bestaande uit de fotografen Herman de Pagter, André Roosenburg en Jacco van Beelen – bekend gemaakt. Ook wordt dan duidelijk wat de keuze van de publieksjury is: de bezoekers van de foto expositie hebben hun keuze via een stemkaart kenbaar gemaakt. Na de sluiting zullen de exposerende leden hun jaarlijkse tentoonstelling nog gezellig bespreken tijdens een gezamenlijke maaltijd in restaurant De Wallevis.

Vandaag nog te bewonderen

Ook vandaag is het werk van de fotografen van fotoclub Brabantse Wal te bewonderen. Tussen 12:00 en 18:00 uur is de expositie geopend in gebouw Het Podium, naast het gemeentehuis in Buiten de Veste. Er zijn 108 foto’s geëxposeerd en tevens de foto’s van leerlingen van groep 8 van de Maria Reginaschool. Deze kregen een workshop van de fotoclub en maakten zelf foto’s met als thema ‘Oorlog’. Aanstaande woensdag krijgen de jeugdige fotografen te horen welke foto’s als winnaar zijn gekozen.

Overigens zijn nieuwe leden altijd welkom. Informatie is te vinden op de website: www.fotoclubbrabantsewal.nl

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl