Elin straalt en pakt aan

STEENBERGEN – Een stralende lach op haar gezichtje, vrolijk zwaaiend naar opa’s en oma’s. Zo kwam Elin, een zesjarig meisje uit Steenbergen woensdag na haar therapeutisch zwemuurtje naar buiten. Samen met haar ouders en zusje werd Elin door de MontVenToppers overvallen.

Een pak voor Elin

Het is pas enkele weken geleden dat de MontVenToppers kennis maakten met Elin. Deze groep enthousiaste wielrenners fietst om geld in te zamelen voor mensen die vanwege ziekte wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Elin heeft door zuurstofgebrek tijdens haar geboorte een hersenbeschadiging opgelopen. Daardoor heeft ze veel pijn en moeite met het gebruik van haar spieren. Een Mollii Suit, een pak dat haar helpt vergroeiingen van de spieren te verminderen moet speciaal worden aangemeten en word door de ziektekostenverzekering niet betaald. Voor de MontVenToppers reden genoeg haar te gaan steunen. Een actie via social media bracht al snel een leuk bedrag op, helaas nog niet genoeg om een pak aan te kunnen schaffen. Maar het bleek wel een spin off. Spontane reacties volgden.

Kan ze nu echt een pak krijgen?

Na het zwemmen werden Elin en haar moeder Denise door familie en een delegatie van de MontVenToppers buiten opgewacht. Denise was toch wel erg verbaasd waarom iedereen er was, maar al snel werd duidelijk dat er een heel speciale reden voor was. Elin genoot. Samen met Pierre Wiericx, een van de drijvende krachten achter de wielerclub, opende ze een grote envelop. Een cheque kwam tevoorschijn. Een bedrag van maar liefst € 4000,- kreeg ze overhandigd. Elin straalde, haar ouders waren overdonderd. ”Kan ze nu echt een pak krijgen?” vroeg Denise zich hardop af. Het antwoord was een helder ja. Voor nu een prachtig resultaat. Maar de actie duurt voort, er is nog meer geld nodig om Elin ook in de toekomst te kunnen helpen.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl