Elfde editie AH Achterberg jeugdvoetbaltoernooi

STEENBERGEN – Deze zaterdag staat de 11e editie van het Albert Heijn Achterberg Jeugdvoetbaltoernooi op het programma. Hieraan nemen niet minder dan 800 spelertjes – verdeeld over 72 teams – deel. Alle wedstrijden worden gespeeld op het gemeentelijk sportpark aan de Seringenlaan.

Alle deelnemende verenigingen zullen inmiddels het totale programma hebben ontvangen, dat keurig is opgenomen in het speciale toernooi boekje. In grote lijnen is dit programma als volgt: 08.30 uur: melden teams ochtendprogramma (JO6, JO7, JO12 & JO13); 09.00 uur: aftrap eerste wedstrijden ochtendprogramma; 12.18u: laatste fluitsignaal ochtendprogramma. 12.30 uur: prijsuitreiking ochtendprogramma. 13.45 uur: melden teams middagprogramma (JO8, JO9, JO10 & JO11) en om 14:15 uur de aftrap eerste wedstrijden van dit middagprogramma. 17:28u: laatste fluitsignaal middagprogramma en om 17:50 uur: prijsuitreiking.

Ochtendprogramma

We zien bij de jongste categorie vaste gasten als FC Binnenmaas, Tholense Boys, Unitas’30 en Herkingen/NTVV in actie. De ‘De Jong Academy’ (Tilburg) verdedigt de titel in de eerste poule van deze categorie.

Bij de JO12/JO13 zien we titelverdediger JVOZ JO12-1 (hoofdklasse), dat het op gaat nemen tegen hoofdklasser Steenbergen JO13-1, kampioen in de 1e klasse Virtus JO13-1 en 2e divisionist TOGB JO13-1. Verder zien we bvv Barendrecht, Rockanje, het Belgische VKM Sint-truiden maar ook regionale teams: rksv Halsteren, MOC’17, FC Moerstraten, Lepelstraatse Boys en SC Gastel strijden ook hier om de prijzen in 1 van de 3 overige poules.

Middagprogramma

Waar er ’s ochtends 32 teams in actie komen, zijn dit er ’s middags nog meer. Liefst 40 teams zullen elkaar bestrijden op alle vier de velden op het Gemeentelijk Sportpark aan de Seringenlaan. Bij de JO11 categorie komt Kloetinge de titel verdedigen, zij zullen een aanval af proberen te slaan van zowel Steenbergen, De Jong Academy als sportparkgenoten DVO’60 en Roosendaal. In de overige poules zien we ook hier weer een gevarieerd programma: HVV’24 zal uit Zeeuws-Vlaanderen afgereisd komen, zij treffen het Utrechtse De Meern: beide sportparken zijn ruim 160 kilometer van elkaar verwijderd.

Ook vv Houten en SHO (Oud-Beijerland) zullen weer vertegenwoordigd zijn, terwijl diverse Steenbergen teams ook vastberaden zullen zijn om de trofee in eigen huis te houden.

Een categorie ‘lager’ zien we helaas titelverdediger Roosendaal niet terug, zij zijn de enige die hun wisselbeker niet komen verdedigen. De JO9-1 van RCS, De Jong Academy, MOC’17, Steenbergen en de Haagse debutant Leidschenveen zullen hierom gaan strijden dit jaar. In de lagere categorieën ook weer een diversiteit, o.a. Soccerplus SA, RBC, Zwaluwe en Halsteren komen in actie.

Herkingen/NTVV is na positieve eerdere ervaringen ook dit seizoen weer in alle categorieën vertegenwoordigd, terwijl er vanuit Lepelstraatse Boys slechts 1 editie geen deelnemers waren.

Naast de velden

Niet alleen op het veld volop vertier, ook buiten de velden is er genoeg te zien voor zowel de voetballers als voor de ouders en supporters. Zo staat er een ‘balspringkussen’, is er snelheidsschieten én is er een voetbal-dartbord. Deze activiteiten zijn op het ‘activiteitenveld’ achter de kantine. Voor de spelonderdelen zijn aparte prijzen te verdienen in elke categorie tevens is er een loterij.

Toegang voor alle supporters is uiteraard gratis. Wel worden bezoekers verzocht om op de fiets te komen. Dan kunnen de deelnemers van verder parkeren in de omgeving van het sportpark.

(door Jasper van Tilburg)