Elf tips over gewapende woningoverval

STEENBERGEN – De politie heeft tot nu toe elf tips binnengekregen over de gewelddadige overval in een woning aan de Witte Ruiterweg. Dinsdagavond besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.

De tips hebben vooral betrekking op verdachte situaties en personen in de directe omgeving van de woning en op de witte bestelbus waarmee de daders vermoedelijk gevlucht zijn. De fietser die rond het tijdstip van de overval bij de woning stopte en naar wie de politie op zoek was, heeft zich inmiddels gemeld.

Twee bewoners gewond

Uit de camerabeelden die werden getoond in de uitzending blijkt dat de vier gemaskerde mannen zeer gewelddadig te werk gingen. Een van de slachtoffers, een 59-jarige vrouw, wilde ’s ochtends om 8:30 uur in haar auto stappen om te gaan sporten. Op dat moment kwamen er vier gemaskerde mannen vanachter een tuinhuisje op haar afgerend. Die hebben haar vervolgens zo ruw naar de grond gedrukt, dat ze een gecompliceerde enkelbreuk opliep. Haar partner die op het lawaai afkwam, werd enkele keren hard op het hoofd geslagen met het wapen, en liep daardoor behoorlijke hoofdwonden op. 

Alle informatie is welkom

Een zoon die in de woning verbleef is niet gewond geraakt, maar wel bedreigd met een wapen. De daders zijn vermoedelijk gevlucht in een witte bestelbus. Later op de ochtend zijn er twee personen aangehouden in zo’n bus, maar die zijn in de loop van de dag weer vrijgelaten omdat ze niet konden worden gelinkt aan de overval. Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk benadrukte in de uitzending dat ze alle informatie kunnen gebruiken.

Via deze link is het fragment uit Opsporing Verzocht terug te kijken: m.youtube.com/watch?v=Uvgslg… 

Heeft u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021265671.

Door: Nicole van de Donk