Elektrische laadpaal in Dinteloord officieel in gebruik genomen

DINTELOORD – Gemeente Steenbergen laat weten dat er op verzoek van inwoners drie nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s zijn geplaatst, twee in Steenbergen en één in Dinteloord. De laadpaal in Dinteloord is door wethouder Vos officieel in gebruik genomen.

De wethouder motiveert de installatie van de palen als volgt: “Hiermee wordt in onze gemeente een stimulans gegeven aan het elektrisch rijden. Zo is er minder CO2 uitstoot en dat is goed voor het milieu. Ook zo werken we aan een duurzame toekomst”, aldus Marijke Vos. “De elektrische auto zien we meer en meer in het straatbeeld. Dat is dus een goede zaak. Maar deze auto’s moeten ook kunnen laden en daarvoor heeft niet iedereen de mogelijkheid op eigen terrein. Dat is de reden dat de gemeente is samenwerking met het bedrijf Allego in de openbare ruimte publieke laadmogelijkheden realiseert. Al eerder werden in de gemeente Steenbergen vier laadpalen geplaatst via een provinciale pilot”.

Op verzoek van inwoners heeft zijn er drie laadpalen geplaatst. Eén in Dinteloord en twee in Steenbergen. Wethouder Vos:” dit geeft een stimulans om elektrisch te rijden. Minder CO2 uitstoot en dus  goed voor het milieu. Zo werken we aan een duurzame toekomst.”

De elektrische  auto is de afgelopen tijd meer in het straatbeeld verschenen. Deze auto’s moeten  natuurlijk ook kunnen laden en niet iedereen heeft daarvoor de mogelijkheid op eigen terrein. De gemeente biedt u graag, in samenwerking met het bedrijf Allego, de mogelijkheid  in de openbare ruimte een publieke laadmogelijkheid te realiseren. Al eerder werden 4 laadpalen in de gemeente Steenbergen geplaatst via een provinciale pilot.

foto: gemeente Steenbergen