Eindelijk weer kermis in Steenbergen

STEENBERGEN – Kermisliefhebbers hebben er eventjes op moeten wachten, maar vanaf aanstaande vrijdag 9 juli t/m maandag 12 juli is er weer kermis in Steenbergen. Op de Markt en Westdam staan weer verschillende attracties nadat het een jaartje stil was vanwege corona.

Organisator Frida de Voer en haar zoon Danny Polman, eigenaren van de botsauto’s, zijn blij dat ze de handen uit de mouwen kunnen steken. “Het is voor ons weer de eerste keer na natuurlijk een dramatisch jaar voor onze branche. Helaas is er nog steeds een hoop willekeur bij gemeenten als het om verstrekken van vergunningen gaat. Maar de kermis is hartstikke veilig want het is buiten en een doorstroomlocatie”, zegt de Voer.

Vrijdagmiddag 15 uur feestelijke opening

Vrijdagmiddag gaat de kermis om 14 uur open en om 15 uur komt wethouder Wilma Baartmans de feestelijke opening verrichten. Er zullen dan wat gratis ritjes worden uitgedeeld. Dit jaar liggen er geen kortingsbonnen bij de winkeliers, maar in de Steenbergse Courant van afgelopen vrijdag stonden wel bonnen om uit te knippen.