Eindelijk droge voeten langs de kreek in Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Het stond al een tijdje op het wensenlijstje van de inwoners van Nieuw-Vossemeer, en nu zijn de paden langs de Rietkreek dan ook daadwerkelijk aangepakt. Na een geslaagde proef in het park in Dinteloord, heeft de gemeente ervoor gekozen om ook in Nieuw-Vossemeer halfverharding aan te brengen. Dat is gerecycled materiaal dat ook na een regenbui droog moet blijven maar toch een natuurlijke uitstraling heeft.

Leon Havermans, voorzitter van de dorpsraad, is in zijn nopjes met de vernieuwde wandelpaden. “Het is nog even wachten op het eindresultaat, maar het ziet er al veelbelovend uit. Normaal gesproken is een deel van het pad niet begaanbaar bij hevige regenval, en dat is zo zonde. Nu kunnen straks ook de inwoners die minder mobiel zijn veilig een rondje kreek doen.” Helaas voor de dorpsraad is het verzoek om het wandelpad van verlichting te voorzien, niet ingewilligd omdat het financieel niet haalbaar was. “We hadden graag verlichting laag bij het pad gewild, maar we zijn hier ook al dankbaar voor. Zo houden we nog wat te wensen over”, aldus Havermans.
Het materiaal van het vernieuwde wandelpad moet nog wel twee weken uitharden, dus tot die tijd is het nog afgesloten.

[ door Nicole van de Donk ]
Foto’s: Een rondje De Kreek leent zich prima voor een aangename wandeling. Dat kan nu na regenval ook met droge voeten. Voorheen werd het pad rond de kreeg slecht begaanbaar.

Foto’s: Nicole van de Donk en Peter Vermeulen © Steenbergse Courant