Einde van Ultralopen in Steenbergen

STEENBERGEN – Na 14 edities valt het doek voor het ultraloopevenement in Steenbergen. Een evaluatie door de afdeling ultralopen van Diomedon leidde tot het besluit om te stoppen met de organisatie ervan. Teruglopende belangstelling voor ultralopen en de verschuiving naar trails – over onverharde paden in de natuur – en andere loopwedstrijden is de reden.

Peter Suijkbuijk die in 2005 met broer Jan het initiatief nam voor een 6-uursloop geeft aan dat Diomedon een groot voorzieningenniveau nastreefde bij de wedstrijden. Met een pakket aan voorzieningen zoals bijvoorbeeld een digitaal beeldscherm, eigentijdse tijdregistratie, een deskundige microfonist en goede verzorging. De kosten hiervan kunnen niet worden gedekt bij een te laag aantal deelnemers (de laatste keer slechts 51). Diomedon kiest niet voor een afgeslankte wedstrijd met minder voorzieningen en stopt dus met de organisatie.

Dit met dank aan atleten en sponsoren en met de herinnering aan de hoogte punten, waaronder het Wereld en Europees kampioenschap 24-uur in 2013.

“Nu het doek is gevallen zijn ontwikkelde initiatieven voor een nominatie voor het organiseren van een WK honderd kilometer in 2022 definitief verdwenen”, zo laat Peter Suijkerbuijk namens de organisatie weten.