Einde komt in zicht voor de X-landers

KRUISLAND – De spanning stijgt bij de X-landers 6.0 op Tenerife. Om 16.00 uur Nederlandse tijd wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn van The First Lego League European Championship 2016. De afgelopen twee dagen werkten de leerlingen van de Zonnebergschool hard om hun product, de Trashtastic, onder de aandacht van de jury te brengen. En ook robot Dingetje 3.0 haalde alles uit zichzelf wat erin zat.

De reis had helaas wel het nodige van hem gevergd want zijn prestatie was wel wat minder dan op eigen bodem. Aan het eind van de eerste wedstrijddag had het team 465 punten bijeen gesprokkeld op het parcours en dat is ongeveer de helft van de nummer 1 op de ranglijst. Die afstand zal vandaag niet meer overbrugd worden, maar dat kan helemaal niemand boeien bij de X-landers. Dingetje 3.0 wordt er in ieder geval niet op aangekeken.

De diverse presentaties van de Trashtastic gingen daarentegen bijzonder  goed. De Kruislandse toppertjes wisten hun product ook in het Engels goed onder woorden te brengen. Zeker wanneer meegewogen wordt dat zij tot de allerjongste deelnemers behoren. Mocht er bij het antwoorden van de vragen een hapering optreden vanwege een vergeten woord, dan was teamlid Marcel telkenmale de reddende engel.

De grootste pret wordt echter tussen de diverse onderdelen beleefd met een dansje en een spelletje met kinderen van alle denkbare nationaliteiten. Teamcoach Ruud is bijzonder trots op zijn pupillen die zich hardwerkend, leergierig, sportief en vooral heel erg gezellig opstellen.

Foto’s: Imke Mulders©KijkOpSteenbergen