Eigenaar extra gedupeerd door brand: “Ik had juist voor vandaag een kraan besteld voor het leggen van mijn dakplaten”

STEENBERGEN – Afgelopen nacht brak brand uit in een partij dakplaten naast het voormalig café De Fles in de Van Gaverenlaan, waar plaatsgenoot Boy Sluiters een huis bouwt. Niet alleen de platen gingen in de hens, ook een er achter gelegen houten schuur werd door de vlammen verwoest. De politie houdt ernstig rekening met brandstichting en heeft de zaak in onderzoek.

Eigenaar Boy Sluiters is danig gedupeerd. Juist vandaag was een grote kraan besteld om de dakplaten op het huis in aanbouw te kunnen leggen. Die kon onverrichter zaken weer vertrekken. “Dit is een flinke tegenslag. Niet alleen had ik de kraan laten komen, vandaag had ik ook de hulp gekregen van een aantal mensen. Want die platen kan ik nooit alleen leggen”. Sluiters hoopt nieuwe dakplaten met een goede week geleverd te krijgen en zal dan de dak werkzaamheden vervolgen.

Forse schade aan schuur

Een groep struiken tussen de brandende dakplaten en de er achter gelegen schuur vatte eveneens vlam en dat zorgde ervoor dat de vlammen over konden slaan. De schuur is onherstelbaar beschadigd. “Maar ook al mijn gereedschap dat in deze schuur lag opgeslagen heeft brandschade of zit onder de troep. Daarbij komt ook nog dat het dak uit asbestplaten bestond en dat is deels naar beneden gekomen”, toont Boy Sluiters.

Hij vertelt dat hij zijn telefoon ’s nachts had uitgezet. “Ik woon hier vlakbij, achter de Jumbo. Ik werd wakker van de sirenes en keek vervolgens op mijn telefoon om er achter te komen wat er aan de hand was. Na het aanzetten zag ik een tiental gemiste oproepen en vervolgens werd er meteen weer gebeld. Het was de buurvrouw in de St. Ontcommerstraat die vertelde dat er brand was op mijn terrein”.

Zwembad

Andere buren in de Molenweg waren eveneens uit hun slaap gewekt. Buurman Janus vertelt: “Ina, mijn vrouw, stootte me vannacht wakker. De Fles staat in de fik”, zei ze. Dat was gelukkig niet het geval en ook een geluk was dat de brandweer het vuur onder controle kreeg. Dit is echter wel heel vervelend voor de eigenaar”.
“Onze tuin staat aardig onder water”, deelt echtgenote Ina wat later mee. Janus toont zijn bekende gevoel voor humor: “We hebben nu wel een zwembad in de tuin. Houden we er tenminste nog wat aan over”, beëindigt hij breed lachend. Maar triest voor buurman Sluiters blijft het wel.


“Wie doet nu zoiets?”

Dat vinden ook omstanders die wat ontdaan staan te kijken. “Wat erg hè, wie doet er nu zoiets?”. Er wordt ook een verband gelegd met de auto die enkele maanden geleden zo’n twee honderd meter verderop in brand ging. Ook hier was het vermoeden van brandstichting.

tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant | KijkopSteenbergen.nl