EHBO voor kinderen centraal in komend babycafé

STEENBERGEN – Na deze zomervakantie gaat het Baby tot Kindercafé weer van start. Dit is een bijzondere ontmoetingsplek voor ouders en verzorgers om samen ervaringen uit te wisselen. Het thema voor de bijeenkomst op woensdag 5 september in de Steenbergse bibliotheek is ditmaal EHBO voor kinderen.

Dit onderwerp wordt uitgelicht door Annie Broos, die vanuit haar functie bij EHBO Hoogerheide veel weet van de ongelukjes die kinderen overkomen en de eerste hulp die dan belangrijk is. Aan de orde komen zaken als verslikking in stukjes speelgoed, flinke bloedingen door een valpartij en meer van dit soort kleine ongelukken die zoals het gezegde aangeeft in een klein hoekje blijken te zitten.

Gratis toegang

Het Baby tot Kleutercafé wordt op 5 september tussen 9:30 en 10:30 uur gehouden. Het is bedoeld voor ouders en verzorgers van kinderen tot 4 jaar die in de gemeente Steenbergen wonen. De organisatie is in handen van de bibliotheek in samenwerking met Jeugd gezondheidszorg West-Brabant. Toegang is geheel gratis, al wordt wel gevraagd om zich vooraf op te geven via: babycafe@markiezaatsbibliotheken.nl