EHBO-vereniging Dinteloord: “Samen helpen om de leefbaarheid op peil te houden”

DINTELOORD – Kent u die mop van de voorzitter en het Lotus-slachtoffer die weg zouden gaan? Nee? Nou, die gingen niet. Dit was zo ongeveer de strekking van de algemene ledenvergadering van de EHBO Dinteloord die deze week plaatsvond. Het maakte dat de agenda wat sneller afgehandeld kon worden dan oorspronkelijk het geval was. Dat vond niemand erg want na afloop wachtte nog een gezellige ‘derde helft’.

Volgens de agenda zouden zowel voorzitter Michiel Eijgenhuijsen als Lotus-slachtoffer Bram de Zwart na jaren trouwe dienst afscheid nemen. Staande de vergadering bleek echter dat zij allebei voorlopig nog in functie blijven binnen het Dinteloordse EHBO-verband.

Goed nieuws

Met name voor De Zwart goed nieuws aangezien de ernstige gezondheidsproblemen die hem deden besluiten te stoppen, voor een groot gedeelte achter de rug zijn. Eijgenhuijsen had gehoopt de voorzittershamer over te dragen aan Mitchel de Jager die het afgelopen jaar al als interim fungeerde, maar deze trok zich vanwege drukke werkzaamheden alsnog terug. “Alle begrip voor en dank aan Mitchel die de nodige verbeteringen heeft doorgevoerd,” benadrukt de aanblijvend voorzitter. “Inmiddels heb ik gelukkig weer wat meer tijd gekregen. Voorlopig ga ik dus nog in ieder geval een jaartje door.”

Enthousiaste groep

Wat wel doorgang vond was de huldiging van Hans van de Merbel die al tien jaar lang als trouw lid actief is. Reden voor hartelijke felicitaties en een mooie bos bloemen. Traditiegetrouw werden tijdens de ledenvergadering ook de diploma’s uitgereikt aan de cursisten. “Een bijzonder enthousiaste groep,” evalueerde lerares Yvonne van Tliburg. “Ik begin iedere cursus met mijn slogan ‘Ik weet hoe ik iemand anders kan helpen, maar kan een ander dat ook bij mij?’. Deze groep kan dat nu.” Van Tilburg kreeg tijdens de cursussen hulp van Karin Troost. Laatstgenoemde zet zich met name in de voor de EHBO-cursussen die op de basisscholen gegeven worden.

Leefbaarheid op peil

De EHBO Dinteloord is een actieve club met 60 leden. De vereniging bestaat dit jaar 70 jaar, maar dat wordt niet gevierd want de club spaart liever door voor de 75ste verjaardag. Gedurende het hele jaar verzorgen de vrijwilligers cursussen voor particulieren en bedrijven en zijn zij aanwezig bij de vele evenementen die op het dorp georganiseerd worden. “Met een dubbel doel,” zo hield secretaris Corinta van Noort de aanwezigen voor. ”Enerzijds is het een stukje praktijkervaring en anderzijds help je om de leefbaarheid op het dorp op peil te houden.”

De aanblijvend voorzitter Michiel Eijgenhuijsen (uiterst rechts), de scheidend interim-voorzitter Mitchel de Jager (linksachter), jubilaris Hans van de Merbel (tweede van rechts), alle geslaagden (dames met roos) en hun instructrices (dames zonder roos) gingen gezamenlijk op de foto tijdens de algemene ledenvergadering van de EHBO afdeling Dinteloord.

Tekst en foto: Dasja Abresch © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl