Eerste voorronde scholierendebat gewonnen door De Nieuwe Veste

STEENBERGEN – De eerste voorronde van het scholierendebat tussen de basisscholen in de gemeente Steenbergen is gewonnen door het team van basisschool De Nieuwe Veste. Dat presenteerde een plan om activiteiten te organiseren voor ouderen in de gemeente.

Het debat van vanochtend werd gevoerd tussen de teams van De Regenboogschool uit Dinteloord en De Nieuwe Veste uit Steenbergen. De driekoppige jury – bestaande uit Erica Knop (leerplichtambtenaar gemeente Steenbergen), Harry van der Klink (directeur bibliotheek Het Markiezaat) en Kees de Bruin (directeur HEMA Steenbergen) – beoordeelde het projectvoorstel van De Nieuwe Veste als winnend project. Ook de prijs voor de beste debater ging naar een teamlid van de Steenbergse basisschool. Julian Nijssen kreeg deze eer toebedeeld.

Naar de finale

Het winnend project van deze eerste voorronde gaat mee naar de finale van de debatwedstrijd die op vrijdag 9 maart wordt gehouden. Dan strijden de winnaars van de voorrondes tegen elkaar. De tweede voorronde is overigens volgende week vrijdag. Het debat wordt dan gevoerd tussen leerlingen van De Zonnebergschool, de Gummarusschool en de Maria Regina.