Eerste training selectie vv Steenbergen

STEENBERGEN – Onder leiding van de nieuwe trainer, Marco Ernest, is de selectie van vv Steenbergen (eerste en tweede elftal) vandaag aan het voetbalseizoen 2014-2015 begonnen.

Nog niet alle spelers waren present bij de eerste training, de vakantie is immers nog in volle gang, maar het was toch al een aanzienlijke groep van zo’n dertig man (aangevuld met enkele A1-spelers) die zich vanmorgen meldde op het sportpark aan de Seringenlaan.

Ernest, afkomstig van VVC’68, ‘controleerde’ met een loop van twaalf minuten hoe het met de conditie van de voetballers is gesteld en onderwierp de selectie onder meer diverse oefeningen. Ook hield hij een tactische bespreking. Bij de eerste training was ook zijn rechterhand/trainer van het tweede Corné de Regt aanwezig, die zelf in het verleden bij vv Steenbergen heeft gespeeld.

Uit de selectie zijn ten opzichte van afgelopen seizoen vier spelers ‘verdwenen’: Tony Ngombojoao en Werner Harijgers hebben zich laten overschrijven naar respectievelijk Dosko (Bergen op Zoom) en HSC’28 (Heerle). Serge Nasibov is gestopt en Aaron Bruins is in een lager elftal gaan spelen.

Nieuwkomers van buitenaf in de Steenbergse selectie zijn Ömer Buyruk, Thom Luykx en Mike de Nijs, zij komen alledrie over van Halsteren.

Jeroen Augustijn is weer terugkeerd van HSC’28 en doorgestroomd vanuit de eigen jeugd zijn Ben Bosch, Jordi van Kaam, Alhadji Koroma, Ingmar Snijders en Nick Voogt.

Het eerste elftal van vv Steenbergen komt dit seizoen opnieuw uit in de vierde klasse. Hoewel de nacompetitie werd gehaald, slaagde de formatie er niet in om promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen.

In tegenstelling tot eerdere berichten, begint de aanleg van het kunstgrasveld op het sportpark overigens op maandag 11 augustus en niet aanstaande maandag al. Bedoeling is onveranderd dat het kunstgrasveld half september helemaal compleet wordt opgeleverd.