Eerste ster Keurmerk Veilig Ondernemen bezegeld en betegeld

STEENBERGEN – Burgemeester Saskia Bolten heeft vanmiddag de eerste ster in ontvangst mogen nemen, horende bij het Keurmerk Veilig Ondernemen en toegekend door het Centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid.

De tegel die bewijst dat gemeente, horeca, winkeliers, politie en brandweer op de goede weg zijn met het verhogen van de veiligheidsgraad in de Steenbergse binnenstad, werd na de uitreiking tussen de klinkers midden voor de Markt gelegd.

In het gemeentehuis ondertekenden de betrokken partijen eerst nog een convenant, waarin de afspraken zijn vastgelegd die zij met elkaar hebben gemaakt ten bate van de veiligheid voor zowel ondernemers als publiek.

Veiligheidsgevoel

Bedoeling is dat hieruit de komende jaren uiteenlopende maatregelen voortvloeien, op basis waarvan uiteindelijk in totaal vijf sterren te verdienen zijn, maar dat is nog een traject van acht jaar. Helga van de Mortel van het Centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid prees de opgebouwde samenwerking in Steenbergen en tekende aan dat deze stad trots mag zijn op het feit het reeds bestaande veiligheidsgevoel. ,,Dat ligt beduidend boven het landelijk gemiddelde,’’ zo hebben ondernemers in het koop- en uitgaanscentrum aangegeven.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen beslaat een breed terrein, dat uiteenloopt van schone stoepen tot een integraal alarmeringssysteem bij onraad en bijvoorbeeld ook gratis wifi, waarnaar momenteel onderzoek wordt gedaan.

Burgemeester Saskia Bolten roemde de gezamenlijke aanpak en gaf aan verheugd te zijn met het behalen van de eerste ster. Werkgroep-voorzitter Bram Achterberg sprak de hoop uit dat het Keurmerk Veiligheid Ondernemen nu ook meer gaat leven bij het publiek en voorzitter Hans Oerlemans van Retail Platform Steenbergen deed nog de suggestie om ook Dinteloord bij het project te betrekken.