‘Eerste’ steen Tussen Bastion en Dijk vakkundig gelegd

STEENBERGEN – De zevenjarige Sem van Vlimmeren (7) is in het voorjaar van 2018 een van de eerste bewoners van de nieuwe woonwijk ‘Tussen Bastion en Dijk’ in Steenbergen. Om dat te vieren mocht hij gistermiddag samen met wethouder Petra Lepolder de eerste gevelstenen van één van de tien woningen leggen. Een klusje waar Sem de hand niet voor omdraaide en dat de wethouder naar zijn mening ‘best aardig’ in de vingers had.

Sem woont nu nog in de Berenstraat maar ziet er erg naar uit om verhuizen naar het Bastion waar hem straks een eigen kamer in stoere legergroen wacht. Dat geldt ook voor de 3-jarige Tygo Bulte die zelf weinig behoefte had de troffel ter hand te nemen. Vader Roy en moeder Ilona staan te trappelen van ongeduld om hun nieuwe stulpje te betrekken. “De jaren ’30 stijl van deze woningen spreekt ons enorm aan,” aldus het echtpaar dat nu ook al in Steenbergen woont. “We stonden echt vooraan in de rij toen we zagen wat er hier gebouwd ging worden.”

Groene promenade

De bewoners van het nieuwe wijkje komen ruimtelijker te wonen dan zij in eerste instantie hadden gedacht. Oorspronkelijk was er tussen achter de twee-onder-een-kappers aan het Bastion namelijk nog een rij van tien woningen aan de Oosthavendijk geprojecteerd. Het Waterschap dacht daar echter anders over en wees het bouwplan af. “We hebben van de nood echter een deugd gemaakt,” vertelde wethouder Lepolder de aanwezigen. “U krijgt nu een groene promenade waar het heerlijk toeven is. Zo ontstaat stukje bij beetje een mooie, groene wijk.” Dat werd beaamd door René Maas, directeur van Maas-Jacobs dat samen met Somnium Real Estate voor de ontwikkeling van het plan tekende:  “Het is een mooi product op een topplek in Steenbergen.”

Sterfputten

Toekomstig bewoonster Anja Torcque kan in ieder geval niet wachten om terug te keren naar het Steenbergen van haar jeugd dat zij jaren geleden verruilde voor ‘s Gravenpolder. “Mijn moeder woont in Dinteloord, mijn man werkt in Rotterdam en onze zoon woont in Amsterdam. Steenbergen is dan een stuk logischere basis. Ik kijk echt naar uit om terug naar Steenbergen te komen. Ik vind het extra leuk dat ik straks op een plek woon waar ik vroeger absoluut niet mocht komen van mijn ouders omdat het er veel te gevaarlijk was: de sterfputten van de Suikerfabriek.”

Ter besluit van de bijeenkomst wenst de wethouder alle aanwezigen “een geweldig nieuw thuis”. “Want een huis is slechts een stapel stenen met een dak erop, maar thuis is waar u blij bent dat u er ’s avonds weer bent.”

Wie ook Tussen Bastion en Dijk wil wonen, moet snel zijn. Er zijn nog slechts één woning en één vrij kavel beschikbaar.