‘Eerste steen’ Reginahof eruit gehaald

STEENBERGEN – Onder het motto ‘jong wijkt voor oud’ is vanmiddag het startsein gegeven voor de verbouwing van de vroegere basisschool Maria Regina aan de Middenwal tot het moderne woonzorgoord dat de ondernemers René en Silvia Heijnen en Pierre Gorissen er de komende tijd van gaan maken. De 24 (zorg)studio’s worden in oktober opgeleverd, de levensloopbestendige woningen in de voormalige kleuterlokalen in de loop van volgend jaar.

In plaats van een eerste steen te leggen, haalde burgemeester Joseph Vos op verzoek van de initiatiefnemers juist een steen weg. Om precies te zijn één van de speciale stoeptegels die voorheen in het plein werden gelegd, bij de jubilea en het afscheid van leerkrachten van de Maria Regina. Vos kreeg hierbij assistentie van de kleinzoon van Gorissen.

In het bijzijn van familieleden en vertegenwoordigers van alle bij het project betrokken partijen, werd vervolgens het glas geheven op een voorspoedige nieuwe toekomst van het gebouw. Bij deze gelegenheid ondertekenden de eigenaren tevens het contract met TWB, Thuizorg Ons Thuis, het Kellebeekcollege en de Steenbergse vmbo-school ’t R@velijn, die gezamenlijk een leer-werkplek gaan verzorgen in de Reginahof en  straks gastvrouwen leveren ten bate van de zorg aan de bewoners.

,,Hier gaat iets heel moois ontstaan,’’ concludeerde burgemeester Vos. ,,Een ideale locatie voor de jeugd om te leren en voor ouderen om zorgeloos te wonen,’’ vatte René Heijnen de doelstelling van het project nog maar eens samen.

Het zorgconcept is opgezet in samenwerking met het Care Innovation Center. Daarnaast wordt het leven van de toekomstige bewoners, met de nieuwste toepassingen op het gebied van domotica en e-health, zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt. Ook kunnen zij er in de Reginahof voor kiezen om samen te koken en te eten. De participatiemaatschappij in optima forma, merkten zowel Heijnen als Vos nog op.

Foto's John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl