Eerste Open Haven Festijn biedt voor elk wat wils

DINTELOORD – De oude havenkom van Dinteloord is komend weekeinde het alleszins fraaie decor voor de eerste editie van het Open Haven Festijn. Op en rond het plein aldaar komen jong en oud aan hun trekken, met activiteiten zoals Haven Pop, een skippybalrace en een show van historische tractoren.

Om de leefbaarheid in het dorp op peil te houden, besloot een groep van vijf personen onlangs om weer eens iets nieuws op poten te zetten.

De Muza ging de afgelopen twee jaar immers niet door en hoewel dat muziekfeest in de toekomst misschien wel weer terugkeert op de kalender, nemen de organisatoren van het Open Haven Festijn liever het zekere voor het onzekere.

,,Waarbij nadrukkelijk aangetekend dat deze activiteit niet vergelijkbaar is met de Muza,’’ zegt Herbert Strootman, één van de initiatiefnemers. ,,Wel hebben we bewust voor de laatste week van de schoolvakantie gekozen en ook contact gezocht met de Kindervakantieweek.’’ Dat laatste leidde tot een gezamenlijke disco-avond, waarmee het havenfeest morgenavond van start gaat. Aansluitend is er een Hollands Feest met De Smarties en de Dinteloordse DJ, Mathijs Pluygers.

Het Open Haven Festijn was in eerste aanleg kleinschalig van opzet, maar mede dankzij de steun van een flink aantal vrijwilligers en meer sponsoren dan de organisatie op voorhand had verwacht, is het programma toch best uitgebreid geworden.

Skippybalrace

Vrijdag 9 augustus kunnen ‘durfals’ van 8 tot 80 jaar hun krachten meten tijdens een Skippybalrace, waarvoor de liefhebbers zich vooraf kunnen aanmelden bij Hotel De Beurs (0167-523410). De benodigde skippyballen staan klaar. De wedstrijd begint om 19.00 uur en vanaf dat moment, tot 20.30 uur, kunnen kinderen zich gratis laten schminken.

Alle activiteiten zijn sowieso kosteloos toegankelijk. Vanaf half negen die avond staat Haven Pop op het entertainmentprogramma, met medewerking van 'de Dinteloordse DJ', de band JHNNMN (Johnnyman) en een surprise-optreden.

Saturday Night Live

Op het havenplein staan drie dagen lang een overdekt podium en ‘open’ pagodetenten voor het publiek, dat zaterdag vanaf 12.00 uur kan deelnemen aan de ‘Mooi Prinsenland-fietstoch’ en kan genieten van een historische tractoren-show, doorlopende sessies van Beauty Studio Mariëtte Dinteloord, een kindershow van het Dinteloordse clowns- en goochelaarsduo Tirimba, een optreden van Havenkoor Fortitudo Willemstad en muziek van meerdere dweilbands.

In de avonduren wordt het Open Haven Festijn afgesloten met Saturday Night Live, waarvoor de Steenbergse artiesten Duo De Buren, Peter van Holland en Chris Antonissen zijn aangetrokken.

Foto: Het Dinteloordse duo Tirimba verzorgt zaterdagmiddag een kindershow bij het Open Haven Festijn.