Eerste lustrum Serious Request Steenbergen

STEENBERGEN – Serious Request Steenbergen ‘vierde’ maandagavond z’n eerste lustrum, maar juist in dit eerste jubileumjaar hadden de initiatiefnemers Anniek Uitdewilligen en Minette van Duijn – door allerlei omstandigheden – weinig kans gezien om verschillende acties te ontplooien ten bate van het goede doel van de Radio 3 FM-actie, het Rode Kruis.

Bovendien verhuisde de wandeltocht, die vier keer de oude veiling aan de Brooijmansdreef als vertrekpunt kende, naar de Markt. Want z’n steentje wilde bijdragen, kon er ook voor kiezen om lekker te gaan schaatsen op de ijsbaan in het stadshart, onder muzikale begeleiding van de jeugdige dj Owen, die zijn diensten spontaan had aangeboden.

Mede vanwege de slechte weersomstandigheden, liet ook de animo voor de wandeling te wensen over. Al bij al kwamen er zo’n 75 belangstellenden lopen en schaatsen, waardoor Anniek en Minette toch weer een leuk bedrag kunnen gaan overmaken t.b.v. Serious Request. Naar het Glazen Huis in Heerlen waren de twee namelijk al geweest. Daar werd de opbrengst van de fooienpot afgeleverd die op de toonbank van bakkerij Van Broekhoven op de Welberg had gestaan.