Eerste lustrum Koos Moerenhout Classic

STEENBERGEN – Na de ruim 1100 voorinschrijvingen verwacht de organisatie van de vijfde Koos Moerenhout Classic op zaterdag 30 mei weer meer dan tweeduizend fietsliefhebbers aan de start van het evenement, dat ter gelegenheid van het eerste lustrum vrijdagavond al begint met ‘Steenbergen on Tour’.

In de Gummaruskerk wordt dan de wielertheatershow ‘De Muur On Tour’ opgevoerd met medewerking van artiesten en coryfeeën als Wilfried Peeters en Jules Deelder, die de nostalgie van deze tak van sport als geen ander kunnen verwoorden en verbeelden. Kaarten à 20 euro, inclusief drie consumpties, zijn nog verkrijgbaar bij Hotel Aarden; thuisbasis van RTC De Fatuur, waarvan de leden samen met de naamgever de Koos Moerenhout Classic verzorgen.

Van 7.30 tot 10.30 uur de volgende morgen kunnen de deelnemers aan de eerste lustrumeditie op de fiets stappen voor een tocht van 85, 125, 160 of zelfs 200 kilometer. Inschrijven kost dan 13 euro p.p.

De oud-prof zelf zal de tweede afstand rijden. In het ‘peloton’ bevinden zich verder o.a. de voormalige coureurs Aad van de Hoek, Peer Maas, Jac van Meer, Bart van Est en Guus Bierings. Ook de Gemeente Steenbergen is met een team van de partij, onder aanvoering van sportwethouder Cors Zijlmans. Ook de handbikers van het Rijndam Race-team geven acte de présence, zowel om hun sport te promoten als ter voorbereiding op een handbikebattle in de Oostenrijkse Alpen, komende zomer.

Burgemeester Joseph Vos lost omstreeks 9.30 uur het officieuze startschot. Dat gebeurt op de Markt, waar het vertrek en de finish zijn. Tussen de terrassen wordt weer een grote tent opgebouwd, er komen stands van o.a. Giant en Lotto-Jumbo, en de muzikale levendigheid komt voor rekening van dj Roy, dweilband De Primurkus en de Steenbergse zanger Chris Antonissen. Op een groot scherm kan de Koninginnerit in de Giro, de Ronde van Italië worden gevolgd.

Teams van minimaal acht personen maken kans op een fietsclinic van Koos Moerenhout en alle deelnemers dingen mee naar prijzen zoals een verblijf voor twee personen bij Costa Blanco Cycling en een wielerkledingset.

www.koosmoerenhoutclassic.nl