Eerste lustrum ‘Acht van Steenbergen’

STEENBERGEN – Voor de vijfde maal wordt op zaterdag 17 september een stratenloop gehouden door het stadscentrum. De organisatie van deze ‘Acht van Steenbergen’ berust bij Sportshop Heshof en het plaatselijke Roparunteam ‘Door Dik & Dun’.

Het evenement valt dit jaar samen met de eerste Steenbergse Havendag en daarvoor is bewust gekozen, om een mooie combinatie van sportiviteit en gezelligheid te laten ontstaan in zowel het havengebied als de binnenstad.

 Het parcours van de ‘Acht’ meet 1.25 kilometer. Start en finish zijn voor de deur van Sportshop Heshof in de Kaaistraat en op de Markt, waar de lopers elkaar kruisen, komt de Steenbergse versie van de uit de Elfstedentocht bekende ‘Brug van Bartlehiem’ te staan. Ter verhoging van de sfeer rondom de loop, wordt voor het nodige muzikale vertier gezorgd.

De deelnemers kunnen ervoor kiezen om vijf of tien kilometer af te leggen. Het startschot voor beide afstanden klinkt om 17.00 uur en het inschrijfgeld bedraagt 5 euro p.p. Dit komt volledig ten goede aan de Stichting Roparun, die zich inzet voor mensen met kanker.

Net als voorgaande jaren, is er ook weer een speciale Kidsrun over 1.25 kilometer, oftewel één rondje. Aanvangstijd hiervan is 16.30 uur en het inschrijfgeld bedraagt 1,50 euro p.p. De categorieën zijn 8 t/m 11 jaar en 11/12 jaar.

Inschrijven voor alle onderdelen kan tot 15 minuten voor de start. Voorinschrijving is mogelijk bij Sportshop Heshof in de winkel of per mail via info@sportshopheshof.nl