Eerste Lentefair op camping De Oudlandse Hoeve

STEENBERGEN – Het weer heeft niemand in de hand, maar verder hebben Christa Jansen en Eelco Sjoerdsma van camping De Oudlandse Hoeve er alles aan gedaan om een succes te maken van de Lentefair die zaterdag 11 en zondag 12 april voor de eerste keer op hun terrein aan de Moerstraatseweg 147 wordt gehouden. ‘Een inspirerend begin van het voorjaar’, zo luidt de ondertitel van het evenement.

,,Het buitenleven, in de ruimste zin van het woord, daar draait het allemaal om,’’ vertelt Christa, die vanzelfsprekend hoopt dat de weergoden zich van hun beste kant zullen laten zien volgend weekeinde, zodat het publiek in groten getalen de weg naar de Lentefair weet te vinden. Een kleine dertig standhouders bieden de bezoekers een gevarieerd aanbod, want van elk product is heel bewust maar één deelnemer toegelaten. ,,Anders wordt het meer van hetzelfde en dat wilde we per se niet.’’

Natuurlijke producten

De Lentefair omvat o.a. kramen met eigengemaakte jam, keramiek, Indiaanse natuurlijke zeepjes, Franse parfums, kant-en-klare bakproducten, zilveren en magneetsieraden, stekken en plant-arrangementen, leerbewerking, barbecues, viltproducten, houten tekstborden, sierkussens, losse thee en aanverwante artikelen, een palingrokerij, botanische schoonheidsproducten, veganistische hapjes, en meubelen van steigerhout. Natuurlijke materialen en producten voeren de boventoon. Daarnaast zijn er oude ambachten te bewonderen, zoals stoelen vlechten, wolspinnen en houtsnijwerk. Zaterdags staan er om 12.30 en 15.30 uur ook nog roofvogelshows op het programma, waarbij belangstellenden tegen betaling ook met de dieren op de foto kunnen.

Gratis toegang en volop parkeergelegenheid

Wie zin heeft in iets lekkers, kan ter plekke koffie, thee, limonade, warme chocomel, petit fourtjes, en broodjes hamburger of speenvarken nuttigen. De catering wordt verzorgd door De Oudlandse Hoeve zelf. De campingeigenaren streven er met de Lentefair naar om de recreatieve ambities van Steenbergen e.o. te stimuleren en het platteland in al zijn facetten te promoten.

De Lentefair duurt beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Vrij parkeren kan op het grasveld aan de voorkant van de camping. Voor nadere informatie: www.lente-fair-oudlandsehoeve.123website.nl of www.facebook.nl/lentefairsteenbergen. Langs deze kanalen kunnen ook eventueel belangstellende ondernemers zich nog melden bij de organisatie.