zondag 2 september 2012, 00:00

Eerste klap is een daalder waard

STEENBERGEN – Het eerste elftal van vv Steenbergen had zich geen betere start van de competitie kunnen wensen. Na een wisselvallige voorbereidingsperiode won het team van de nieuwe trainer Patrick Arnouts zondag met maar liefst 1-5 bij DSE in Etten-Leur.

Een geweldige opsteker dus en daar zag het in de eerste helft eigenlijk nog niet naar uit. De thuisploeg nam het initiatief en drong Steenbergen terug. Blauwwit-doelman Martijn Hagens moest meermaals voor ‘reddende engel’ spelen en deed dat uitstekend. Naarmate het duel vorderde, kwam Steenbergen op stoom. Dat leidde tot enkele kansjes, maar ook niet meer dan dat. Vlak voor rust werd een speler van DSE wegens natrappen van het veld gestuurd en na de pauze profiteerde Steenbergen optimaal van de overtalsituatie. Arnouts bracht Joep Brosky in, op het middenveld, en ging met drie aanvallers spelen. Na een klein uur resulteerde deze tactiek in de 0-1 van Ramon Kolkhuis Tanke. Een kwartier later maakte Jordy Bervoets er 0-2 van en was de wedstrijd in feite beslist. Vervolgens wist Kolkhuis Tanke echter nogmaals het net te vinden en scoorde ook Dennis van Schilt nog twee keer. DSE redde de eer vanaf de penaltystip.
Komende zondag krijgen de Blauwwitten bezoek van promovendus Lepelstraatse Boys, aanvang 14.30 uur.