Eerste kinderfeestjes op midgetgolfbaan Akkermans

DE HEEN – Een kleine zucht van verlichting bij Akkermans leisure & golf na alle tegenslag die het bedrijf heeft gekend door de coronamaatregelen. Na de laatste versoepelingen van het kabinet mochten ze de midgetgolfbaan weer openen en daar zijn ook ouders en kinderen maar wat blij mee.

Kasper van Oosten, die deze week zes kaarsjes mocht uitblazen, was een van de eersten die zijn kinderfeestje kon vieren op de Treasure island Adventure Golfbaan. “We zijn gaan zoeken wat nog mogelijk was en kwamen al snel hier op uit. Gelukkig maar, want je wil zo’n kinderfeestje liever niet in je eigen huiskamer”, lachen zijn ouders. Kasper en zijn negen kleine gasten stuiterden inderdaad dolenthousiast langs de 15 holes om binnen no-time aan het ijsje op het terras te zitten.

“Gemeente Steenbergen kiest voor makkelijke weg door geen maatwerk toe te passen”

De midgetgolfbaan was onlangs nog onderwerp van gesprek in de gemeenteraad toen de Volkspartij van de burgemeester wilde weten waarom gezinnen wel mochten midgetgolfen in Bergen op Zoom, maar niet in De Heen. Nu is die ongelijkheid in het ‘grijze gebied’ weg door de versoepelingen, maar Jeroen Akkermans heeft er een nare nasmaak aan overgehouden. “Ik heb het idee dat de gemeente Steenbergen voor de makkelijke weg heeft gekozen door niet naar maatwerk te kijken want dat is voor hen makkelijker handhaven. Op al mijn mails krijg ik van ambtenaren een standaardantwoord. Terwijl er sinds het begin van de coronacrisis zoveel veranderende omstandigheden en inzichten zijn. Er is in de buitenlucht meer mogelijk en we kunnen het aantal personen goed reguleren, dus die aanzuigende regionale werking die de burgemeester noemde, is wat mij betreft een ongeldige reden.”

Voorzichtig vooruitkijken

Bij Akkermans merken ze intussen dat de mensen weer voorzichtig vooruit durven te kijken door een familie-uitje of activiteit te boeken. “De meesten spelen wel op safe door in de zomer of daarna te boeken. Want natuurlijk is er nog veel onzeker. Dat is niet alleen lastig voor ons, maar net zo goed voor bijvoorbeeld de bruidsparen die iets willen vastleggen in onze locatie bij Beneden Sas.”

Foto: De jarige Kasper krijgt hulp van zijn vader op de midgetgolfbaan van Akkermans. Sinds een week mag die weer open, na lang gesloten te zijn geweest. Onterecht, vindt mede-eigenaar Jeroen Akkermans.