Eerste Kerstmarkt Welberg in Corneliuskerk

WELBERG – Het stof is nog maar amper neergedaald op de Welberg na de succesvolle Halloweenviering of de stichting Ontspanning Voor Welberg heeft alweer een nieuwe activiteit op de rol staan. Op zondag 11 december houdt de actieve club vrijwilligers voor het eerst in haar lange geschiedenis een Kerstmarkt. Mede te danken aan Hans van Trier van wie de voormalige Corneliuskerk als entourage mag dienen.

Vorig jaar ontstond het idee voor een Kerstmarkt tijdens een vergadering van OVW. ,,We dachten toen nog aan een evenement buiten, maar dit is natuurlijk een veel betere oplossing,” aldus Paola van Terheijden en Anouschka Martens van de organisatie.

Een oproep via sociale media aan standhouders om zich te melden, bleef allesbehalve onbeantwoord. ,,Binnen de kortste keren hadden we het maximum aantal van twintig kramen vol. Dat was voor ons een aangename verrassing.”

Indoor-terras en oliebollen

Er zal dan ook geen bezoeker zijn die niet iets van zijn of haar gading zal vinden op 11 december aanstaande tussen 13.00 en 18.00 uur. Er is een keur aan cadeauartikelen en kleding, natuurlijke gezondheidsproducten en kerststukjes, lekkernijen, sieraden, beautyproducten en babyartikelen. Zelfs de huisdieren worden niet vergeten. De innerlijke mens kan zich tussen het shoppen door versterken op het indoor-terras van partycentrum Duiventoren of een oliebolletje happen bij de entree van de kerk.

Knutselen en op de foto met de kerstman

Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen terwijl pa en ma kerstinkopen doen, want zij kunnen knutselen bij MJW De Klup of op de foto met de kerstman. De toegang tot de kerstmarkt is gratis. Parkeergelegenheid is er voldoende op het parkeerterrein bij gemeenschapshuis De Vaert.

OVW hoopt dat het een succesvolle eerste keer wordt. ,,Wij zijn er klaar voor en we roepen iedereen op: Komt allen tezamen. Bij voorkeur jubelend van vreugde!”