Eerste jeugdzomeravondcompetitie van start

STEENBERGEN – Op het sportpark aan de Seringenlaan is gisteravond de eerste editie van het zomeravondvoetbaltoernooi voor de jeugd van 5 t/m 16 jaar begonnen. Aan de competitie, georganiseerd door Klaas de Wit, Nico Brok en Martijn Iriks van vv Steenbergen, doen maar liefst 35 teams mee.

Vooral de laatste twee weken ging het hard met de inschrijvingen en zelfs de eerste aanmeldingen voor volgend jaar zijn al binnen.

Het aantal deelnemende ploegen overtrof in ieder geval de stoutste verwachtingen van de driekoppige organisatie van het toernooi, dat deze en volgende maand (tot aan de grote schoolvakantie) wordt afgewerkt.

De wedstrijden, in totaal 98, worden telkens op maandag- en dinsdagavond gespeeld. Net als bij de senioren is Autoschadebedrijf Van Gils uit Steenbergen hoofdsponsor van de jeugdcompetitie, waarbij een normaal voetbalveld wordt opgedeeld in vijf courts, wat het scoren – ondanks de kleine doeltjes – en dus de attractiviteit van het spel beslist ten goede komt. Dit bleek ook wel uit de eerste uitslagen. Zo won het team van de hoofdsponsor gisteravond met niet minder dan 19-3 van de Blurkies.

Foto’s Mark Koenraadt©KijkopSteenbergen.nl