Eerste exemplaar van jubileumboek over De Kleine Tour uitgereikt

STEENBERGEN – “De verkoop is gestart!” Met deze woorden opende Wim Roovers vanavond officieel de verkoop van het boek ’45 Kleine Touren Steenbergen’ van de hand van Rien Huijgens (op foto links). Enkele tientallen genodigden die zich al bij voorinschrijving van een exemplaar verzekerd hadden, waren bij de presentatie van het boek bij ‘De Joosse’ aanwezig.

In het 168 pagina’s tellende werk wordt de geschiedenis van De Kleine Tour in woord en beeld gebracht. De grootste verrassing die tijdens het schrijven van het boek naar boven kwam, was ongetwijfeld de ‘herontdekking’ van Adrie Akkermans (op foto rechts). Hij bleek samen met Rinie Free en Jan Maas bedenker en oprichter van het jeugdwielerevenement te zijn. Omdat hij zich direct na die oprichting terugtrok vanwege te drukke werkzaamheden, raakte zijn naam al snel in vergetelheid. Een omissie die inmiddels helemaal rechtgetrokken is. Zeker nu hij gisteren uit handen van Rien Huijgens officieel het eerste exemplaar van het boek mocht ontvangen.

Wie ook een exemplaar wil, kan terecht bij boekhandel Vermeulen aan de Kaaistraat waar het voor slechts 9,95 euro te koop ligt. Niet veel voor wat door Roovers omschreven werd als “een meesterwerk” en “het Boek van het Jaar van Steenbergen”.

Foto: Mark Koenraadt